Дали едно лице е доброволен сътрудник на МВР е държавна

...
Дали едно лице е доброволен сътрудник на МВР е държавна
Коментари Харесай

МВР: Съпругата на Нотариуса е назначена в структурите на МВР със заповед на Бойко Рашков

Дали едно лице е непринуден помощник на Министерство на вътрешните работи е държавна загадка. Съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса е назначена в структурите на Министерство на вътрешните работи със заповед, подписана от министър Бойко Рашков. Това се споделя в позиция на вътрешното министерство, изпратена до медиите във връзка на случая с Мартин Божанов.

Вижте цялостния текст на позицията на Министерство на вътрешните работи:

„ Във връзка с нестихващите опити за погрешни внушения и злепоставяне на Министерството на вътрешните работи във връзка с изказвания за съзнателно избягване на отговора дали Мартин Божанов е бил нещатен помощник на Министерство на вътрешните работи, безапелационното мнение е дефинирано в Приложение № 1 т. II. 3 и 5 към член 25 от Закона за отбрана на класифицираната информация.

 

Дали едно лице Е ИЛИ НЕ Е непринуден помощник на органите на Министерство на вътрешните работи съставлява ДЪРЖАВНА ТАЙНА по смисъла на Закона, разгласяването на която е наказуема по смисъла на чл.357, ал.1 от Наказателния кодекс.

 

Същевременно не съществува правна опция за отбрана от наказателно гонене на разположение, приело непринудено съдействие с Министерство на вътрешните работи.

 

В отговор на постоянно изтъквания укор кой и по кое време е назначил брачната половинка на Божанов в структурите системата на Министерство на вътрешните работи прилагаме копие от заповедта за нейното назначение ".

" Вменяването на виновност на Министерството на вътрешните работи за безучастие във връзка с ефикасното противопоставяне на закононарушения, свързани с пазаруване на гласове по време на локалните избори, то безапелационният отговор се съдържа в оповестената в интернет-страницата на Министерство на вътрешните работи статистика от извършените последни избори ".

" Недоумяващият въпрос е за какво шест месеца по-късно се извежда спекулативно умозаключение, с което се омаловажава трудът на хилядите чиновници, ангажирани в защитата на изборния развой и битката с така наречен платен избор.

 

Нека напомним и обстоятелството, че тъкмо в този интервал „ неработещата “ система вкара новия миг – потребление на профилирано приложение Географска осведомителна система „ Изборни процеси “ – инструмент, основан да подкрепя Министерство на вътрешните работи при произвеждането на избори ".

 

" Обръщаме внимание и на обстоятелството, че провеждането на изборния развой и неговата организация по закон е предоставена на Централната изборна комисия. Правомощията на Министерство на вътрешните работи са строго регламентирани и се отнасят до защитата на изборния развой и недопускане на закононарушение срещу политическите права на жителите ", се споделя в позицията на вътрешното министерство.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР