Дали Досиетата Пандора ще стигнат до Бойко Борисов зависи до

...
Дали Досиетата Пандора ще стигнат до Бойко Борисов зависи до
Коментари Харесай

Калин Тодоров пред ФАКТИ: Чекмеджето на Борисов може да е било гара разпределителна за парите преди Брюксел

Дали Досиетата " Пандора " ще стигнат до Бойко Борисов зависи значително от неговото държание. За мен Досиетата " Пандора ", както и предната афера- Досиетата " Панама ", това е следено приключване на информация. Тя е достоверна тази информация, само че това е част от всичката информация, която службите имат. И имам възприятието, че те дозирано я пускат на публицисти в света, които да я извадят в нужния миг. Винаги ми е забавно по кое време тъкмо излиза тази информация. Примерно сегашните Досиета " Пандора " излязоха тъкмо преди изборите в Чехия. И по този начин парираха опцията на Бабиш да ги завоюва. У нас директно преди нашите избори, както и преди предните избори излязоха резултатите от Закона " Магнитски ". На мен ми се коства, че политици като Бойко Борисов ще бъдат защитавани дотогава, до момента в който той не съставлява действителна заплаха за тези, които държат тайните за него. Евентуалното компрометиране на Борисов би означавало две неща: Първо- да се компрометира един от най-верните съдружници на Щатите в България. Да се окаже, че той е бил подкупен, както ние всички допускаме, и даже знаем. През всичките тези години, когато беше правилен съдружник, когато купуваше самолети, когато Тръмп го тупаше по рамото. Общо взето за самите американци това е неприятно. И не е добър знак. Второто- още не се знае, най-малко съгласно мен, какви са останалите зависимости на Борисов с другите европейски водачи. Ние виждаме, че от сцената в Европа последователно слиза едно цяло потомство от европейски водачи. Ангела Меркел, в този момент Себастиан Курц, преди този момент тези ръководителите на Брюксел,
Това сподели пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ писателят и публицист Калин Тодоров.

Един мой непосредствен другар, който е сносно осведомен, ми сподели: " Бойко Борисов беше един доста сполучлив министър- ръководител ". И на моето слисване на сходен вид подготовка, той сподели: " Борисов съумя да обезпечи от Брюксел ужасно доста пари за България ". Което е допустимо и да е правилно. Не съм проверявал. Когато аз попитах този мой другар по какъв начин Борисов тъкмо го е направил това привличане на европари, той сподели " Купуваше ги. Купуваше с пари европейските водачи ".
Има един доста забавен професор от Софийския университет- Людмил Георгиев. И той споделя една забавна преживелица. Той отива в Брюксел 2013-2014 година И сяда да вечеря с един еврокомисар- италианец. На него Людмил Георгиев сподели: " Аз не мога да схвана за какво обединена Европа не се интересува от кирилицата, от българското православие. Изобщо от цялата тази просвета, която ние имаме опция да влеем в европейската съкровищница ". На това италианецът дава отговор: " Вижте какво, ние се вълнуваме единствено от двата кг ". И пояснил, че два кг тежи тъкмо едно куфарче с два милиона евро в него. " Тези куфарчета ни интересуват нас. И тези куфарчетата летят към Брюксел от всякъде. И вие, общо взето сте най-активните в тази работа ".
И аз си помислих тогава, че в това чекмедже, имаше тъкмо пари за едно такова куфарче да се съберат. И не е знамение то да е било гара разпределителна, преди да потеглят към Брюксел.

Целия диалог може да наблюдавате във видеото



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР