Дали депутатът от ДПС Делян Пеевски реално е живял в

...
Дали депутатът от ДПС Делян Пеевски реално е живял в
Коментари Харесай

Съдът не счита, че трябва да се прави проверка извън ГРАО дали Пеевски може да е евродепутат

Дали депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски действително е живял в България или в друга страна-членка на Европейския съюз се оказа въпрос, който за Върховния административен съд (ВАС) не е от решаващо значение за присъединяване на Пеевски на евроизборите. Припомняме, че Пеевски е номер 2 в евролистата на Движение за права и свободи.
По сигнал на Гражданско съдружие „ Боец “ съдът прегледа проблема – действително живял ли е Пеевски в Европейски Съюз през последната половин година. Това е наложително изискване за всеки претендент за европейски народен представител, а подозрения дали депутатът от Движение за права и свободи е живеел непрекъснато в Европейски Съюз има и поради информацията какъв брой постоянно е обитавал в Дубай – на база резервациите за самолетни полети. " Боец " се обърна към съда, откакто ЦИК също отхвърли хипотезата за недопускане на Пеевски на евроизборите, а от сдружението споделят, че от отговора на ЦИК не се схваща направена ли е инспекция къде е живял депутатът за посочения интервал и че в действителност ЦИК не дава отговор всъщност.
От ЦИК обаче показват, че са създали информация в ГРАО къде е живял Пеевски и че самият народен представител подал декларация къде е живял, като не са открити нередности. Адвокат Николай Хаджигенов, който защитаваше позицията на " Боец ", е изискал информация от граничните управляващи, митниците, летище София, НСО и външното министерство на ОАЕ за пътуванията на депутата, само че това не е направено, тъй като "... регистрирането на кандидатските листи по същността си е охранително произвеждане, при което на условията на ИК , а инспекцията на Главна дирекция " ГРАО " е по отношение на сходството на заявените условия с условията да имат непрекъснат адрес в Република България и да са живели минимум през последните 6 месеца в Република България или в друга държава-членка на Европейския съюз ", написа в претекстовете на съда. Всъщност, съгласно Върховен административен съд да си живял най-малко 6 месеца в Европейски Съюз значи да имаш адресна регистрация по непрекъснат адрес и по сегашен адрес на територията на България или в друга държава-членка на Европейския съюз – а Пеевски дава отговор на това изискване.
" До дни ще изпратим публично писмо до АЛДЕ (Алианс на либералите и демократите за Европа – политическата група в която членува Движение за права и свободи в ЕП), като ще ги срещнем с проблема " Пеевски " и ще пожелаваме от тях реакция и коментар ", заканват се от " Боец ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР