Дали да правим като в Израел и да се отварят

...
Дали да правим като в Израел и да се отварят
Коментари Харесай

Кунчев не изключи с ваксинационни паспорти за коронавирус да се махат мерки за бизнеси

Дали да вършим като в Израел и да се отварят бизнеси без ограничения, в случай че чиновниците им са имунизирани против ковид (или даже преобледували)? Това занапред ще се разисква, разгласи националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Нова телевизия.
По думите му, сега няма за какво за България да се приказва за това, тъй като имаме под 1% ваксинирани против COVID-19. Но когато процентът стигне към 50 на 100, обстановката се трансформира, посочи доцентът. Той обаче обърна внимание и моралната позиция - етично ли е да има безусловно сегрегация на хора на този принцип, дали могат или не могат да правят избрани действия? Според него, не е напълно редно, въпреки че от здравна позиция е целесъобразно.
 EЦБ: Правителствата да не понижават брутално стимулиращите ограничения EЦБ: Правителствата да не понижават брутално стимулиращите ограничения
Президентът на Европейската централна банка (EЦБ) Кристин Лагард съобщи, че най-големият ѝ боязън не е, че Европейският съюз ще натрупа &...
Кунчев акцентира, че по света ще има разнообразни решения, а решения да се изисква имунизация или доказателство, че си изкарал COVID-19, към този момент се вкарват от някои компании и бизнеси.
За следващ път Кунчев уточни, че в случай че си преболедувал симптоматично в период от три месеца най-малко, си имаш антитела и нямаш потребност от имунизация. България няма да слага условия да доказваш дали си преболедувал или имунизиран против ковид, увери националният здравен контрольор - към този момент.
Кунчев:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР