Дали да бъдат преустановени масовите мероприятия в Пловдив обсъждат на

...
Дали да бъдат преустановени масовите мероприятия в Пловдив обсъждат на
Коментари Харесай

Първи щаб с Йордан Иванов: Обсъждат преустановяване на масовите събития в Пловдив

Дали да бъдат прекратени всеобщите мероприятия в Пловдив разискват на почналия преди минути Областен спешен щаб. Тази опция се преглежда, откакто през вчерашния ден в РЗИ-Пловдив е постъпило писмо от Министерство на здравеопазването. В него е посочена тази рекомендация по отношение на усложнената епидемиологична конюнктура в цялата страна.

На сегашната среща ще бъдат разисквани още контролът върху настоящите сега противоепидемични ограничения и нуждата от откриване на нови кревати. Ще бъде разискван въпросът и със следенето на леглата, предопределени за деца, боледуващи от COVID-19.

„ Към този миг 10% от инфектираните са приети в болница. От 831 кревати 347 са свободни. Имаме и 4 свободни интензивни кревати за деца. Имаме налични ваксини. Най-много са на „ Пфайзер”. Разполагаме с 26 232 дози, имаме и 2770 педиатрични ваксини”, заяви преди началото на съвещанието Йордан Иванов.

Областният шеф посочи, че РЗИ - Пловдив разполага и с 50 дози от краткотрайно спряната за приложимост ваксина на „ АстраЗенека”. 1600 са наличните ваксини от еднодозована на „ Янсен” и 2560 от „ Модерна”.

„ Аз дадох дума, че няма да разреша противодействия на равнище Областен и Общински щаб. Във времена на рецесия би трябвало да приказват експерти, а не политици”, разяснява регионалният шеф по отношение на голям брой запитвания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР