Дълговите книжа на държавите от Южна Европа се представиха зле

...
Дълговите книжа на държавите от Южна Европа се представиха зле
Коментари Харесай

Дълговите книжа на периферните на периферните в еврозоната страни губят от изборите в Германия

Дълговите бумаги на страните от Южна Европа се показаха зле на пазарите в понеделник след ненадейно слабия резултат, с който канцлерът Ангела Меркел завоюва изборите в Германия, оповестява " Ройтерс ". Това докара до терзания у вложителите за появяването на по-силни настроения против еврозоната в най-голямата стопанска система в общия валутен съюз.

Меркел въпреки всичко си обезпечи четвърти мандат на поста и разгласи, че чака да образува държавно управление до декември.

Инвеститорите не са сигурни, че Меркел ще успее да образува коалиция с пробизнес групировката на Свободните демократи и " Зелените ".

Анализатори от " Морган Стенли " показват пред организацията, че както Свободните демократи, по този начин и част от християндемократите са срещу по-дълбока финансова интеграция в еврозоната.

В подмяна намаляването на дълга Свободните демократи евентуално ще упорстват Гърция да напусне еврозоната. Това несъмнено е неприятен знак както главните стопански системи в еврозоната, по този начин и за периферните, показват анализаторите.

Дълговите бумаги с по-нисък рейтинг на страни като Испания, Италия и Португалия бяха разпродавани тази заран в ранната търговия, като десетгодишните нарастнаха с три пункта. По-късно загубите бяха възобновени.

Разликата сред италианските и немските дългови бумаги означи най-високата си стойност за последните седмици от 168 пункта.

Германските облигации, с които се съпоставят всички останали в Европа, означиха 10-дневно дъно, като се обезцениха с 3 пункта. В днешната търговия загуби регистрираха и други бумаги с висок рейтинг като тези на Австрия и Холандия.

Анализатор от " Комерцбанк " показва, че Свободните демократи ще упорстват за слагането на червени линии при вероятно задълбочаване на интеграцията в еврозоната на фона на идното във вторник изявление на френския президент Еманюел Макрон, в което ще показа своите визии за бъдещето на еврозоната.

Резултатите от изборите в Германия в неделя може да бъдат източник на неустановеност измежду бизнеса, разясняват от немски стопански институт, откакто бизнес доверието сподели непредвиден спад през септември.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР