Дълговете на Община Пловдив към банки и финансови институции ще

...
Дълговете на Община Пловдив към банки и финансови институции ще
Коментари Харесай

Дълговете на Община Пловдив към банки скачат до 115 млн. лева заради теглените заеми

Дълговете на Община Пловдив към банки и финансови институции ще скочат до 115 млн. лв. през 2025 година. Това демонстрира бюджетната прогноза за идващите три години, която ще се гласоподава на сесията на Общинския съвет в петък. Това е растеж със 75 млн. лв. за три години, когато ще се усвояват всички заеми, теглени в мандата на кмета Здравко Димитров.
Прочетете още
В началото на 2022 година дългът на Община Пловдив е 40 млн. лв., като се чака до края на годината да нарасне  30 млн. лв., като се усвоят част от заемите за булеварди и спортна инфраструктура.  През 2023 година дългът ще набъбне с още 35 млн. лв., а 2024-а с спомагателни 10 млн. лв..

Така общо дължимите пари от пловдивчани ще скочат до 115 млн. лв. през 2025 година.  През същата година би трябвало да стартира и изплащането на задълженията, защото ще изтече гратисния интервал и на година ще се погасят по 8,7 млн. лв..

До този миг Зико е сключил контракти за два заема, като следва и трети подобен. Първият бе за 30 млн. лв. и за съфинансиране на действия по Водния цикъл. Вторият бе за 50 млн. лв. за инфраструктурни обекти –  пробива под Водната палата, „ Модър-Царевец ”, бул. „ Хаджи Димитър ” и „ Царевец ”, както и 10 млн. лв. за двете общински предприятия. Последният заем ще е в размер на 44 млн. лв. – по 12 млн. лв. за двата стадиона на Ботев и Локомотив, както и 20 млн. лв. за басейн Младост

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР