Дългото затъмнение между институционалните отношения между МВР и прокуратурата, което

...
Дългото затъмнение между институционалните отношения между МВР и прокуратурата, което
Коментари Харесай

Сийка Милева: Свидетели сме на петкратно увеличение на мигрантския натиск за 2022 г.

Дългото затъмнение сред институционалните връзки сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, което беше въз основа на политическите офанзиви против правосъдната властта, даде горчиви плодове. В битката против незаконната миграция в опазването на границата починаха четирима служители на реда. Свидетели сме по какъв начин към този момент правоохранителните органи започнаха да приказват на един език, стартира положително взаимоотношение и по този метод се надяваме да пресечем този жанр престъпност, която визира много страни и жители. Това съобщи на брифинг представителят на основния прокурор Сийка Милева.
 
Свидетели сме на внезапно нарастване на мигрантския напън за предходната година - има петкратно нарастване на противозаконната миграция на българо-турската граница по отношение на 2021 година Увеличението стига равнища, каквито не сме виждали от 2013 година, означи още представителят на основния прокурор.
 
" По предписание на основния прокурор и под управлението на прокуратуратите в страната, през днешния ден чиновници на ГДБОП, чиновници на ДАНС, Столична дирекция на вътрешните работи, жандармерията, правят претърсвания на лица, за които има данни, че са свързани с каналджийство и трафик на мигранти ", посочи още тя.
 
Нелегалните мигранти са най-вече от Афганистан и Сирия, в последно време все по-често се виждат и марокански жители. Има растеж на открити незаконни мигранти, арестувани навътре в страната. Над 1000 досъдебни производства са формирани през предходната година, а над 500 са импортираните в съда обвинителните актове, повдигнати са обвинявания на общо 940 души. 590 са каналджиите, които са наказани, едвам четири от тях са получили оправдателна присъда, регистрира още Сийка Милева.
 
По отношение на акция " Хавала ", която се организира в цялата страна по отношение на пресичането на незаконната миграция и каналджийството в страната, представителят на основния прокурор уточни, че данните се обобщават и най-късно на следващия ден ще има изясненост какъв брой са арестуваните, адресите, които са тествани, на какъв брой души ще се издигнат обвинявания и така нататък Очаква се взаимен брифинг на следващия ден сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата точно по тази тематика.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР