Дългосрочно разполагане на бойни екипи в района на Черно море

...
Дългосрочно разполагане на бойни екипи в района на Черно море
Коментари Харесай

Генсекът на НАТО: Проучваме възможността за дългосрочно разполагане на бойни екипи край Черно море

Дългосрочно разполагане на бойни екипи в региона на Черно море изследва сега НАТО, заяви генералният секретар Йенс Столтенберг на взаимна конференция с английския министър председател Борис Джонсън.

Първата стъпка към задачата е разполагането на такива екипи в Румъния.

" В момента изследваме опцията за дълготрайно наличие в югоизточната част на Алианса. Вече имаме бойни групи в Балтийските страни и Полша. Проучваме опцията за разполагане на сходни групи в региона на Черно море в Румъния ", посочи той, съобщи БГНЕС.

Ръководителят на блока добави също, че украинската войска през днешния ден е доста по-добре готова, в сравнение с през 2014 година

" Украинските отбранителни сили са по-добре оборудвани, по-добре подготвени, по-добре ръководени ", безапелационен е Столтенберг той.

Според генералния секретар Англия и други членове на Алианса поддържат отбранителните сили на Украйна, с цел да могат те да се пазят, което  е право на всяка нация.

Съединени американски щати, Англия, Канада, Франция, Полша, Турция, Литва, Чешката република, България, Румъния и Естония вземат участие в доставки на оръжие на обща стойност милиарди долари. Освен това в Украйна не престават да идват западни военни инструктори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР