Дългосрочно партньорство в сферата на енергийна трансформация, по-ефективното използване на

...
Дългосрочно партньорство в сферата на енергийна трансформация, по-ефективното използване на
Коментари Харесай

Радев: Енергийната трансформация не е индивидуално състезание, а обща кауза

Дългосрочно партньорство в областта на енергийна промяна, по-ефективното потребление на сила от възобновими източници и прехода към климатична индиферентност разискаха на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев и министър-председателят на федерална провинция Бургенланд – Австрия Ханс-Петер Доскоцил. Бяха регистрирани положителните връзки сред България и Австрия в региона на стопанската система и културата и набелязани съответни области за тяхното надграждане.

Участниците в срещата се сплотиха, че енергийната промяна не е самостоятелно съревнование, а обща идея, за постигането на която би трябвало да се обединят старания и експертиза.

Президентът Радев открои сполучливия опит на австрийската федерална провинция Бургенланд в построяването на уреди за рандеман на слънчева и вятърна сила и уточни, че България може да го употребява при реализиране на общите европейски климатични цели, в това число в осъществяването на дейностите, заложени в българския План за възобновяване и резистентност. Държавният глава акцентира, че Зелената договорка изправя страната ни пред нови провокации, в които съдействието може да е изключително потребно и да докара до изгоди за обществото и до добавена стойност за стопанската система и на двете страни.

Обща бе позицията, че шерването на положителни практики сред обособените страни в Европейския съюз и обменът на нови технологии в региона на зелената сила са потребни за постигането на устойчиви решения в енергетиката във всяка от страните членки. Необходимостта от повишението на енергийната сигурност и обезпечаването на електрическа енергия на налична цена също бе измежду тематиките на срещата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР