Дългосрочните договори вече позволяват на Будапеща да получава руски газ

...
Дългосрочните договори вече позволяват на Будапеща да получава руски газ
Коментари Харесай

Путин: Унгария купува руски газ пет пъти по-евтино от пазарната цена в Европа

Дългосрочните контракти към този момент разрешават на Будапеща да получава съветски газ на пет пъти по-евтино от пазарната цена в Европа. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с унгарския министър председател Виктор Орбан в Кремъл.

„ Можем да кажем, че тези съглашения до 2036 година, подписани предходната година, са резултат на първо място от вашата работа “, сподели Путин на своя сътрудник.

Той означи, че тези съглашения освен разрешават постоянни доставки до 2036 г. „ Важно е също, че през днешния ден Унгария купува съветски газ пет пъти по-евтино от пазарната цена в Европа “, сподели съветският президент.

Путин увери Орбан в стабилността на доставките на съветски газ за страната. „ Миналата година „ Газпром “ подписа два дълготрайни контракта за доставка на природен газ от Русия за Унгария до 2036 година, тъй че стабилността на доставките е обезпечена тук “, сподели Путин.

Той добави, че макар всички ограничавания за 11-те месеца на предходната година двустранният стокообмен се е нараснал с 30%. „ Това е добър знак, добър сигнал “, счита президентът на Руската федерация. Той напомни, че съдействието сред двете страни продължава в границите на огромни планове, а точно в взаимната работа по АЕЦ " Пакш ". „ Енергетиката като цяло заема огромно място в нашето съдействие “, съобщи Путин.

Освен това той означи работата на Русия и Унгария в региона на машиностроенето и по-специално взаимния контракт за доставка на мотриси за Египет. „ Като цяло обстановката в това отношение се развива съгласно мен много приемливо “, заключи Путин, написа tass.ru.

Превод: " Петел "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР