Дългопол. Ученици от община Дългопол дефилираха в модно ревю с

...
Дългопол. Ученици от община Дългопол дефилираха в модно ревю с
Коментари Харесай

Ученици от община Дългопол дефилираха в модно ревю с атрактивни тоалети, изработени от отпадъчни материали

Дългопол. Ученици от община Дългопол дефилираха в фешън ревю с атрактивни тоалети, направени от отпадъчни материали. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна Цвета Костова, шеф на НУ „ Иван Вазов “ в град Дългопол. Тя уточни, че самодейността е част от национална акция „ За чиста околна среда – 2019 година “ с план на тематика „ Да живеем в естетика с природата “ на Министерство на околната среда и водите.

Костова обясни, че планът на учебното заведение е бил класиран за финансиране и е единствения утвърден план за присъединяване в национална акция „ За чиста околна среда – 2019 година “ в община Дългопол.
В стадий на осъществяването му възпитаниците на НУ „ Иван Вазов “ са изготвили галерия от експонати направени от отпадни материали. Целта е да бъде показана опцията за вторична приложимост на отпадъците.

„ Невероятно дефиле се видя в учебния двор. Възпитаниците на учебното заведение са дефилирали и с атрактивни тоалети, направени от отпадъчни материали. Така демонстрираха, по какъв начин посредством изкуството отпадъците могат да се трансфорат в изящни облекла и разнообразни творения, подредени в галерия в учебното заведение “, сподели още Цвета Костова.

По думите ѝ учебното ревю е минало под звуците на смях и занимания и доста възторг от страна на участници, фенове и уредници. Еуфорията от осъществявания стадий на плана с правене на изложбата и облеклата за ревюто е трансферирана в фамилна среда, като съществена тематика е по какъв начин могат наново да бъдат употребявани отпадъчните материали, разясняват родители.

„ Това са част от дейностите по Проект „ Да живеем в естетика с природата “, с които се реализират задачите на екопроект – създаване на екологични модели на държание за грижовно отношение към заобикалящата ни среда и развиване на „ зелени хрумвания “ в съзнанието на учениците “, сподели в умозаключение шефът на учебно заведение „ Иван Вазов “ в Дългопол.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР