Дългоочакваното завръщане на Доминик Тийм се отлагаше в продължение на

...
Дългоочакваното завръщане на Доминик Тийм се отлагаше в продължение на
Коментари Харесай

Времето настъпи: Тийм и Вавринка научиха съперниците си в Марбея

Дългоочакваното завръщане на Доминик Тийм се отлагаше в продължение на месеци, само че броени дни ни разделят от дебютния за 2022-ра мач на някогашния международен номер три. Австриецът ще застане под светлината на прожекторите за първи път от над половин година насам през идната седмица, а шампионатът, където това ще се случи, е ЧЧалънджър конкуренцията Andalucia Open.

В същото събитие следва да направи своя дебют за годината и различен някогашен представител на елита на мъжкия тенис - Стан Вавринка. Претърпял интервенция на крайници преди тъкмо една година, швейцарецът за последно взе присъединяване в формален мач при започване на месец март 2021-а, само че едвам след няколко дни още веднъж следва да го забележим в деяние.

Жребият беше относително благоразположен към първенеца от US Open 2020 Тийм, чийто първи конкурент ще бъде международният номер 228 Педро Капчин. До момента през сезона аржентинецът се показва чудесно както на сингъл, по този начин и на двойки, само че задачата да се оправи с поставения под номер едно в главната скица сигурно няма да бъде леко затруднение за него.

При възможен триумф, то нещата за Тийм стават по-трудни, защото би го очаквал дуел против прочут противник - Фернандо Вердаско. Любопитна детайлност е, че Вердаско разполага с позитивен баланс против финалиста на Nitto ATP Finals 2020 - четири от директните дуели посред им са приключили в интерес на испанеца и едвам един триумф е отишъл на сметката на сегашния номер 54 в подреждането.

На четвъртфиналите Тийм вероятно би срещнал различен представител на домакините в лицено на осмия подложен Карлос Табернер, а нова победа за австриеца би означавала място измежду най-хубавите четирима. Съперник на някогашния международен номер три в четвърти кръг евентуално ще бъде Марко Чекинато, само че точно тук можем да станем очевидци на завладяващ конфликт сред Тийм и Стан Вавринка.

Тегленето отреди за Вавринка начало на акцията му на Andalucia Open против представящия се чудесно досега през сезона Елиат Имер. Ако успее да се оправи със съпротивата на шведа, то международният номер 232 евентуално ще срещне различен играч с богат опит зад тила си - Марко Чекинато, а нова победа би означавала дуел с любимеца на домакините Пабло Андухар на четвъртфиналите. В схемата на Чалънджър събитието се отличават още имената на Алекс Молчан, Роберто Карбайес Баена и Иржи Лехечка, а ето и цялостният чоп:

The top half of this CHALLENGER draw is incredible!

Wawrinka
Thiem
Verdasco
Kohlschreiber
Cecchinato
Andujar

My god.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР