Дългоочакваното завършване на ремонта на Кукленско шосе в Пловдив тече

...
Дългоочакваното завършване на ремонта на Кукленско шосе в Пловдив тече
Коментари Харесай

Европейски пътища финализира ремонта на Кукленско шосе

Дългоочакваното довеждане докрай на ремонта на Кукленско шосе в Пловдив тече с цялостна мощ. То се извършва от една от водещите пътно-строителни компании в бранша- " Европейски пътища "  - която се грижи за пътното поддържане в цялата област. 

Рехабилитацията на сектора на Кукленско шосе от ул. „ Скопие “ до границата с община Родопи се осъществя по контракт от 2019 г, само че бе краткотрайно замразена. 

„ Благодарим на община Пловдив за това, че обезпечи цялостното финансиране за обекта. Сега компанията ни впряга цялостен експертен и механически капацитет, с цел да приключи обекта качествено и в период, оправдавайки упованията на пловдивчани и локалния бизнес “, споделя Маргарита Попиванова, изпълнителен шеф на „ Европейски пътища “.

Дължината на обекта е 3,2 км. В целия сектор се построява нов тръбопровод с огромни диаметри, прави се рехабилитация на двете пътни платна, както и на тротоарите, които ще се обособят като споделени зони за пешеходци и велосипедисти. Ще се ремонтира и междинната разграничителна линия, на която ще се постави парапет, осигуряващ сигурността на пешеходците. 

„ В момента работим в източното платно от ул. „ Скопие “ до „ ул. „ Индустриала “, в следствие ще се пренесем в западното платно. Обектът е разграничен на няколко стадия. Накрая ще поставим нова асфалтова настилка, нова маркировка и пътни знаци. С това изцяло ще завърши ремонтът на Кукленско шосе, откакто през 2019 и 2022 година ние ремонтирахме и отделни  сектори от тази основна за Пловдив пътна артерия, споделя Гинка Маринова, основен инженер на „ Европейски пътища “.

Паралелно с ремонта на Кукленско шосе „ Европейски пътища “ продължава работа и по създаване на новата улица в регион Тракия.  

(платено съобщение)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР