Дългоочакваното дело на Новак Джокович, което неговите топ авокати заведоха

...
Дългоочакваното дело на Новак Джокович, което неговите топ авокати заведоха
Коментари Харесай

Гледайте на живо делото на Джокович срещу вътрешното министерство на Австралия ЛИНК

Дългоочакваното дело на Новак Джокович , което неговите топ авокати заведоха в Австралия , ще започва към 1 часа българско време. Поради големия интерес към него ви предоставяме, на който ще можете да го наблюдавате напълно. За отбелязване е, че въпросът е сериозен, ще има куп доводи и речи, тъй че продължителността му евентуално ще е най-малко 5-6 часа.

Делото е за установяване на редовността на визата на Джокович и полученото здравно изключение за влизане в страната. След него ще стане ясно дали тенисист №1 в света ще получи право да остане в Мелбърн и да взе участие на първия за годината шампионат от Големия шлем.

Така Джокович ще има изясненост по отношение на присъединяване си на Australian Open единствено ден преди оповестения краен период за оформяне на цялостния брой тенисисти, които ще играят на шампионата.

Адвокатите на Новак Джокович настояват, че клиентът им е получил здравно изключение от разпоредбите, защото на

16 декември е дал позитивен тест за ковид. Това му разрешава да попадне в правилото за изключение, отнасящо се за хора, преболедували COVID-19 след 31 юли 2021 година.

Австралийското държавно управление пази позицията, че уредниците на Australian Open са били осведомени, че никакви изключения от правилото за наложително ваксиниране не би трябвало да бъдат правени за участниците в шампионата.

Ваксинацията е наложително изискване за приемане на входна виза за Австралия.

" Трябва да имаш две сложени ваксини от утвърдените в страната, с цел да може да влезеш в Австралия , в случай че не си австралийски жител. Това е доста просто и ясно условие. Организаторите на Australian Open бяха ясно инструктирани за него и неговото използване “, съобщи финансовият министър Саймън Бирмингам пред телевизия " Channel Nine “.

Властите в Австралия не са давали гаранция на тенисиста Новак Джокович , че с здравно изключение ще може да бъде позволен на територията на страната, съобщи юрист на държавното управление.

Представителите на Джокович споделиха, че сърбинът е имал увещание от Министерството на вътрешните работи на Австралия , че покрива нужните критерии, с цел да влезе в страната без карантина.

От известието на държавното управление, публикувано късно в неделя, се споделя, че имейлът, който е получил Джокович, не е гаранция, че неговото " здравно изключение " ще бъде признато и че няма да му се постанова да потвърждава, че има такова, когато дойде в Мелбърн.

Освен това държавното управление оспорва истинността на изказванието, че спортистът е преболедувал от COVID-19 в средата на декември, заради което не му се постанова да се имунизира.

" Няма доказателства, че заявителят е имал остро тежко здравно заболяване през декември. Той споделя само, че е имал позитивна проба за COVID-19 през декември ", сподели още юристът на държавното управление на Австралия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР