Дългоочаквания процес срещу 15-годишния бургазлия Иван Иванов, който закла 11-годишната

...
Дългоочаквания процес срещу 15-годишния бургазлия Иван Иванов, който закла 11-годишната
Коментари Харесай

Процесът за убийството на 11-годишната Никол без публика

Дългоочаквания развой против 15-годишния бургазлия Иван Иванов, който закла 11-годишната Никол в асансьор, потегля при закрити порти. Решението да не се позволяват на съвещанията публицисти и външни лица, отвън кръга на страните и очевидците е взето от правосъдния състав, разкрива в. „ Монитор “.

Причината е, че по време на делото ще се изнасят данни и обстоятелства, касаещи малолетния палач и малолетната жертва. Разпореждането е издадено по убеждение на съда, макар, че никоя от страните не е поискала това.

Първото съвещание стартира от 9.30 часа в понеделник. Според осведомени, не е изключено да не бъде даден ход всъщност, в случай че отбраната на подсъдимия откри пропуски обвинителния акт или следствието и изиска то да бъде върнато.

На подсъдимата пейка на 14-ти май ще застане 15-годишният Иван Иванов, който е единственият упрекнат в кървавото закононарушение. Осмокласникът бе диагностициран с лека умствена назадничавост, само че съгласно психиатрите е изцяло вменяем и носи наказателна отговорност. Тийнейджърът е разбирал свойството и смисъла на своите дейности, и е бил наясно с последствията, сочат резултатите от съдебно-психиатричната експертиза. Вещите лица са безапелационни, че не може да става въпрос за краткотрайна безотговорност. Установено е, че Иван фактически има специфични просветителни потребности, само че няма психическо заболяване, което да го освободи от наказателна отговорност, безапелационни са от държавното обвиняване. Непълнолетното момче ще дава отговор пред закона за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод. Събраните по делото доказателства сочат, че Иван е умъртвил 11-годишната Никол, посредством нанасяне на удар с нож във врата. Според резултатите от експертизите, той е намушкал момичето с лявата ръка и с хоризонтално придвижване е прерязал сънната й артерия. Разрезът се оказал съдбовен и провокирал мощна кръвозагуба и остра анемия, довела до гибелта на невръстното дете. Според движимостите лица Никол е съзнавала, че умира и е агонизирала безпомощно в локва кръв, затворена в асансьора. Момичето обезверено викало за помощ, само че никой не я чул.

Кръв от свиреп закланото дете е открита по облеклата на 15-годишния Иван, разкриха проверяващи. Резултатите от ДНК-експертизите са безапелационни, че кървавите петна са точно от убитото момиче и на практика заковават причинителя. Близките на Иван твърдяха, че синът им е почтен, а главният им контрааргумент, който поставяха, е че по облеклата му е нямало кръв. Резултатите от експертизата обаче опровергаха това и са извънредно значимо доказателство против него.

По делото са приложени и кръвните проби на обвинения младеж и жертвата, които трябваше да открият дали двамата са използвали алкохол или дрога. Според резултатите и двамата са чисти, което демонстрира, че сега на закононарушението килърът е бил с явен разум. Към досиетата с доказателствата е приложена и техническата експертиза на телефона на Никол. Вещите лица са съумели да източат цялата налична информация от разваленото мобилно устройство. "Изтеглени са всички чатове, SMS-и и известия от телефона. Вече имаме цялата преписка на момичето и имената на хората, с които е комуникирала преди да бъде убита ", оповестиха работещи по случая. В правосъдната зала ще стане ясно какви са били последните чатове на Никол и има ли измежду тях диалози с Иван.

Родителите на 15-годишният Иван не престават да настояват, че синът им е почтен. Майката Донка настойчиво стартира версията, че Иван е видял килърът, само че не може да го опише, тъй като бил с маска. Освен това имало десетки очевидци, които са го видели да играе пред блока.

"Иван дълго време мълчеше и единствено повтаряше, че не е направил нищо. Много по-късно ми сподели, че знае кой е килъра, сподели че било по-голямо момче. Как го е видял и къде, не зная. Но това другото момче е заплашило Иван, че ще убие и него и цялото му семейство ", твърди майката на младежа.

Според нея всички деца, които са играли пред блока видели мистериозното момче с маската и могат да потвърдят версията на сина й.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР