Дългоочакваната оценка на Световната здравна организация за общия брой смъртни

...
Дългоочакваната оценка на Световната здравна организация за общия брой смъртни
Коментари Харесай

СЗО: Covid-19 е убила почти 15 милиона души през 2020 и 2021 г.

Дългоочакваната оценка на Световната здравна организация за общия брой смъртни случаи, породени от пандемията - в това число животи, изгубени от нейните последици – хвърля взор върху по-широкото влияние на рецесията.

„ Новите оценки на Световната здравна организация демонстрират, че цялостният брой на смъртните случаи, свързани директно или индиректно с пандемията Covid-19 сред 1 януари 2020 година и 31 декември 2021 година, е почти 14,9 милиона (диапазон от 13,3 милиона до 16,6 милиона) “, се споделя в изказване на здравната организация на Организация на обединените нации.

Цифрата пресмята несъразмерната смъртност заради рецесията с Covid-19, добавя " Евроком ". СЗО съобщи, че цифрата от 14,9 милиона е създадена от водещи международни специалисти, които са създали методология за генериране на оценки, когато липсват данни.

Много страни нямат потенциал за надеждно наблюдаване на смъртността и затова не генерират данните, нужни за пресмятане на равнищата на свръхсмъртност, само че могат да създадат това, употребявайки обществено наличната методология.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР