Дългогодишният шахматен функционер Васил Антонов се завръща на председателския пост

...
Дългогодишният шахматен функционер Васил Антонов се завръща на председателския пост
Коментари Харесай

Васил Антонов се завръща начело на Българска федерация по шахмат 2022

Дългогодишният шахматен функционер Васил Антонов се завръща на председателския пост в Българска федерация по шахмат 2022, осведомиха от централата.

68-годишният някогашен народен представител от Българска социалистическа партия бе отпред на БФШ 2022 до декември предходната година, когато се отдръпна и на негово място бе определена доцент Венета Петкова.

" Като началник с доста опит в ръководството на българския шахмат, Васил Антонов ще спомогне за развиването на лицензираната национална организация в актуалната комплицирана конюнктура. Доц. Венета Петкова ще продължи да поддържа напъните на федерацията и да оказва помощ за нейната активност и за развиването на българския шахмат. Тя бе определена на два пъти от Общото заседание на федерацията за ръководител (през декември 2023 година и февруари 2024 година), само че подадени тъжби и процедурни хватки стопират вписването ѝ в ТРРЮЛНЦ ", се споделя в известието на БФШ 2022.

Българска федерация по шахмат 2022 бе лицензирана от Министерството на младежта и спорта през 2022 година. Тя опита да стане член на Международната федерация (ФИДЕ), само че вместо нея за подобен бе призната конкурентната Българска спортна федерация по шахмат (БСФШ), която сега единствена има право да дефинира състава на България за интернационалните надпревари.

Заради проблемите в българския шахмат, които доведоха и до правосъдни борби сред двете федерации, се наложи и намесата на Министерството на младежта и спорта в лицето на някогашния министър Димитър Илиев и сегашния краткотрайно изпълняващ функционалностите Георги Глушков, само че досега това се оказва без резултат.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР