Дългогодишният президент на Борусия Дортмунд Райнхард Раубал ще напусне поста

...
Дългогодишният президент на Борусия Дортмунд Райнхард Раубал ще напусне поста
Коментари Харесай

Сериозна промяна в управлението на Борусия Дортмунд

Дългогодишният президент на Борусия Дортмунд Райнхард Раубал ще напусне поста си през есента, когато предстоят постоянните избори във футболния клуб.

75-годишният Раубал е отпред на " жълто-черните " общо 23 години и няма желание да се кандидатира за още един мандат. Той обаче ще предложи своя заместител Райнхолд Лонов за нов клубен президент.

Раубал става президент на Борусия за пръв път през 1979 година и остава на този пост до 1982 година. Между 1984 и 1986 година той още веднъж е президент на дортмундския клуб, а третият му престой отпред на " жълто-черните " започва през 2004 година. С идването му при започване на новия век Борусия съумя да се спали от банкрут и се трансформира в най-сериозния съперник на Байерн Мюнхен и да завоюва две трофеи на Германия и три купи, а през 2013 година и да играе край в Шампионската лига, изгубен тъкмо от отбора на баварците.

" Ние одобряваме решението на Райнхард Раубал с най-голямото допустимо почитание. Нашият президент свърши изключителна работа за Борусия ", съобщи изпълнителният шеф на клуба Ханс-Йоахим Вацке.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР