Дългогодишният концесионер на плаж „Силистар” в едноименния райски залив се

...
Дългогодишният концесионер на плаж „Силистар” в едноименния райски залив се
Коментари Харесай

Грандиозен резил на плаж „Силистар” СНИМКИ

Дългогодишният концесионер на плаж „ Силистар” в едноименния божествен залив се отдръпна от владенията си по противен метод. На изпроводяк компанията, стопанисвала пясъците в най-южната предпазена околност по родното Черноморие, разпореди да бъде демонтиран мостът над река Силистар.

Съоръжението си било негово, обяснил представител на Стойчо Монев пред смаяните туристи, които са принудени да заобикалят устието на реката, с цел да стигнат до плажа.

Едно от най-красивите места край морето на юг от Бургас, останало незастроено, за жалост е белязано от непрекъснати кавги, написа Десант.нет.

На 16 април тази година за плаж „ Силистар” трябваше да бъде извършен конкурс за отдаване на концесия, защото се знаеше, че концесионният контракт с Монев изтича при започване на август. Началната годишна наемна цена на обекта беше избрана на 18 953,28 лева без Данък добавена стойност, а срокът на контракта - пет години.

Неочаквано обаче министърът на туризма Николина Ангелкова анулира процедурата и не насрочи друга. Така се стигна до неприятната обстановка в разгара на сезона пясъчната линия да остане безстопанствена и неохраняема.

Като краткотрайно решение на казуса, от Варна са командировани трима водни спасители, само че те са лишени от съоръжение.

За да е цялостна мизерията, единственият достъп до плажа е заграден с преграда, на която мургави младежи събират по 5 лв. за „ паркинг” под сенките на дърветата в горичката край устието на реката. Порочна процедура от години, с която страната е безсилна да се оправи.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР