Дългогодишният капитан на България Стилиян Петров гостува в предаването 120

...
Дългогодишният капитан на България Стилиян Петров гостува в предаването 120
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Българският футбол е на колене от много години

Дългогодишният капитан на България Стилиян Петров гостува в предаването " 120 минути ". Рекордьорът по изиграни мачове за националния ни тим разяснява по този начин наболялата тематика за борбата за президентския пост в родния футбол. Той е част от екипа на Димитър Бербатов, като там е и друга съумяла фигура - Мартин Петров.

Стенли бе безапелационен, че слуховете за раздор сред тримата са надалеч от истината и че те са подготвени да извървят целия път, с цел да осъществят по този начин мечтаната смяна.

По проект би трябвало да има Конгрес на БФС на 15 март.

Ето и най-интересното от думите на Петров:

" Сблъсквахме се с доста неща, за които не бяхме подготвени. Аз не мисля, че някой може да е квалифициран за такава борба. Не мисля, че в някоя друга федерация се е водела такава борба, да се е говорило толкоз - освен за футбол, а за съдилища, политика, намеси. Българският футбол е на колене от доста години, през тези 3 години станахме смели. Много е мъчно.

Нещата, които излязоха в последните няколко месеца - че не сме дружно, че сме разграничени. Това е една огромна неистина. Димитър ме познава доста добра и знае моята преданост. Знаехме, че тази борба ще бъде дълга, той знае моята позиция. Аз ще го поддържам до края, без значение какъв е резултатът. Вече трети път обикаляме страната, демонстрираме почитание към футболната общност. Това е неизбежна част българският футбол да върви напред.

Всички претенденти се пробват да се борят за положителното на българския футбол. Стига да имат моралния компас да търсят правотата и да се организира този конгрес. Всеки си има разнообразни отзиви и визии. Всеки един човек има право да се кандидатира за президент. Тук идва въпросът какъв екип имаш, по какъв начин работиш. Ние сме помислили всяка една стъпка. Ние сме подготвени да използван тази смяна за положителното на българския футбол и клубове. Това, което виждаме ние по обиколките е, че 3 години по-късно се задават същите въпроси.

Когато няма какво да криеш, не виждам какъв е казусът да има лъчение на конгреса. Тогава може да се види по какъв начин протича един конгрес. Общността може също желае да види по какъв начин се случват нещата, по какъв начин се води един конгрес, какво се прави. Футболът е феномен. Щом не криеш нищо, не виждам за какво да не пуснеш медиите "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР