Дългогодишният доставчик на батерии за електромобилите на Илън Мъск заяви,

...
Дългогодишният доставчик на батерии за електромобилите на Илън Мъск заяви,
Коментари Харесай

Новата версия на батерията 2170 на Panasonic ще увеличи пробега на автомобилите на Tesla

Дългогодишният снабдител на акумулатори за електрическите автомобили на Илън Мъск съобщи, че новата, усъвършенствана версия на клетките 2170, които зареждат Model 3 и Model Y, ще бъде налична през тази или идната година. Производството ще стартира във фабриката на Tesla в Невада. Актуализираните акумулатори ще имат доста по-висока енергийна компактност и ще спомогнат за понижаване на цената на електрическите автомобили.

Техническият шеф на Panasonic Шоичиро Ватанабе съобщи в изявление за Bloomberg, че компанията има намерение да усили размера на производството до 2030 година За задачата няма да се постанова да строи нови фабрики или да влага в преоборудване на индустриалните линии.

„ Ще успеем да увеличим потенциала на батериите и да подобрим продуктивността по едно и също време “, сподели Уатанабе.

Panasonic създава към 10% от всички акумулатори за електрическите транспортни средства. Основният клиент на компанията е Tesla, която купува 2170 цилиндрични акумулатори за Model 3 и Model Y.

Актуализираната версия на 2170 ще увеличи продуктивността на батерията с 10%. Предполага се, че увеличението на енергийната компактност ще докара до понижаване на броя на клетките за един електрически автомобил, а оттова и до понижаване на индустриалните разноски и опция за по-ниска цена.

В момента компанията построява нов цех за акумулатори вид 2170 в Десото, Канзас, вторият в Съединени американски щати. Проектът включва инвестиция от 4 милиарда $ и се чака да създава 30 GWh годишно. Първоначално тази фабрика трябваше да бъде издигната за производството на други акумулатори за Tesla – вид 4680, предопределени за други модели електрически коли на компанията, само че Panasonic отсрочи този план.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР