Дългогодишният директор на училището в с. Рогош, общински съветник, и

...
Дългогодишният директор на училището в с. Рогош, общински съветник, и
Коментари Харесай

Учителка от Рогош – кандидат на БСП за кмет

Дългогодишният шеф на учебното заведение в с. Рогош, общински консултант, и водач на локалната конструкция Виолета Христодулова е безспорната кандидатура на социалистите за кмет на община Марица. Номинацията и бе единомислещо одобрена от делегатите на конференцията на Българска социалистическа партия.

„ Поставяйки в центъра на нашите старания хората и работейки за превъзмогване на насъбрани проблеми, имам вяра, че дружно ще успеем да осъществяваме политики за стабилно развиване на нашата община. Подобряването на обществените услуги, обновяването на общинската инфраструктура и включването на жителите на общината във вземането на решенията за стратегическото и развиване, са поръчител за мощно локално самоуправление. “ съобщи след номинацията и за кмет на общината Виолета Христодулова.

Конференцията утвърди и претендентите за общински съветници и кметове на обитаеми места, както и предизборната платформа за идните на 29 октомври локални избори.

Визията на социалистите за развиване на общината стъпва върху левите цели в обществената политика- налично обучение и опазване на здравето, разширение на обществената ангажираност на обществото. Важно място е отредено и за развиването на общинската инфраструктура, приемането на общинска стратегия за зелените системи и създаването на дейна политика за енергийна успеваемост на обществени здания.

Създаването на Общинско дружество за улични поправки и увеличение на средствата за финансови разноски за пътна мрежа, включително вътрешноквартални улици, просветителни, културни и обществени институции са основна част от програмата.

В нея са заложени и ограничения за задържане на младежите в общината – използване на стандарта за корпоративна обществена отговорност – отговорност към децата; обвързване на професионалното обучение с потребностите на локалната стопанска система и следваща реализация посредством усилване на връзката „ Училище–Бизнес-Община ”, приемане на Програма за младежка претовареност 2023–2027 година, в която да се отдели особено място на тласъци за претовареност на младежи с висока подготовка.

„ Ще работим за ново качество на живот в обитаемоте места, в името и за смяната към по-добро за всеки един гражданин на община Марица. “, сподели в умозаключение претендентът за кмет Виолета  Христодулова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР