Дългогодишна учителка в Бяла Слатина има нужда от подкрепа, за

...
Дългогодишна учителка в Бяла Слатина има нужда от подкрепа, за
Коментари Харесай

Зов за помощ: Ученици събират пари за тежко болна учителка

Дългогодишна учителка в Бяла Слатина има потребност от поддръжка, с цел да оздравее. Дияна Александрова се бори с тежко онкологично заболяване и сега е в Турция.

Жителите на Бяла Слатина по всякакъв начин се активизират, с цел да обезпечат нужните средства, само че приканват и други да оказват помощ.

На този стадий са нужни към 30 000 лв. за химиотерапиите на учителката, само че обстановката е динамична и превантивно са нужни няколко десетки хиляди лв..

 Щастлива развръзка: Веселина от Бургас, на която ѝ оставаше година, получи късмет за живот България 3 мин. Щастлива развръзка: Веселина от Бургас, на която ѝ оставаше година, получи късмет за живот  „ Моля, помогнете ми да печеля тази борба “: Млад татко с необичаен рак има потребност от средства България 2 мин. „ Моля, помогнете ми да печеля тази борба “: Млад татко с необичаен рак има потребност от средства  Години лекарите не знаят какво ѝ е: Натали се нуждае от средства за трансплантация България 3 мин. Години лекарите не знаят какво ѝ е: Натали се нуждае от средства за трансплантация  Събраха се средствата за лекуването на оператора Цветомир Николов България 2 мин. Събраха се средствата за лекуването на оператора Цветомир Николов  Щастлива развръзка: Веселина от Бургас, на която ѝ оставаше година, получи късмет за живот България 3 мин. Щастлива развръзка: Веселина от Бургас, на която ѝ оставаше година, получи късмет за живот  „ Моля, помогнете ми да печеля тази борба “: Млад татко с необичаен рак има потребност от средства България 2 мин. „ Моля, помогнете ми да печеля тази борба “: Млад татко с необичаен рак има потребност от средства  Години лекарите не знаят какво ѝ е: Натали се нуждае от средства за трансплантация България 3 мин. Години лекарите не знаят какво ѝ е: Натали се нуждае от средства за трансплантация  Събраха се средствата за лекуването на оператора Цветомир Николов България 2 мин. Събраха се средствата за лекуването на оператора Цветомир Николов

Г-жа Дяана Александрова с изключение на дълготраен учител по биология е и дълготраен читалищен деятел. В читалището в града е проведен базар в нейна поддръжка.

Инициатори на акцията са нейни възпитаници.

„ През лятото на 2022 година заболяването на госпожа Александрова е диагностицирана. Тя стартира лекуване в България, само че през септември 2023 година към този момент нещата се усложняват и стартират химиотерапии. През март месец стартира лекуване в Турция, защото в България няма какво да се направи. С нея е фамилията ѝ, двете ѝ децата “, разяснява пред bTV ученикът ѝ Теодор Узунов.

„ В момента положението ѝ не е положително, не може да ѝ се приложи вторият курс на химиотерапията. В Турция се пробват да я стабилизират. В Бяла Слатина дарителската акция стартира от учебните заведения. В цялата община учители и възпитаници се проведоха и започнаха да се събират средства. Започнахме с кутии, да се дават пари на ръка. Открита е и дарителска сметка “, описа още той.

Макс е уредник на благотворителен футболен шампионат.

„ Успяхме да съберем за нашата госпожа 2500 лв. “, посочи той.

Виктория Евстатиева провежда нетрадиционна акция.

 Тя предлага девойките, чиито балове са минали, да дарят роклите си – който желае да ги закупи, и събраните пари да отидат в помощ на госпожа Дияна Александрова.

Виктория пуска роклите в профила си във Facebook.

Семейството на госпожа Александрова не може да се оправи единствено. Двете ѝ дъщери са напуснали работа, с цел да могат да я гледат, защото учителката се нуждае от непрестанни грижи.

Веднага след самодейността на приблизително учебно заведение „ Васил Левски “ читалището стремително откликва и на 26 март провежда концерт.

По думите на Светлина Берова хората се отзовават, купуват си билетите за 5 лв., подаряват и спомагателни средства. Така единствено за час  и половина са събрани 6489 лв..

На благотворителната галерия се продават предмети, направени от креативен работилници.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР