Дългогодишен имотен спор завърши с брутален побой над 16-годишно момче

...
Дългогодишен имотен спор завърши с брутален побой над 16-годишно момче
Коментари Харесай

Брутално! Спукаха от бой 16-годишно момче в София заради имотен спор, опитал се да защити баща си

Дългогодишен заможен спор приключи с жесток побой над 16-годишно момче с букви Х.С.М. в София. Инцидентът се случил към 17:30 часа в събота в столичния кв. „ Враждебна “, откакто момчето се опита да отбрани татко си от разбеснели се родственици, които протегнали ръка да го бият, оповестява novini.bg

Вместо да спрат, Б.С. на 66 година и Е.С. на 43 година се нахвърлят с цепеници и дървени орнаменти от ограда върху момчето и му разрушават главата. В опита си да се защищити, получава и голям брой охлузни рани по ръцете и тялото. Стига се даже до размахване на нож и опасност за ликвидиране.

След като потърпевшите татко и наследник съумяват да се оттеглен от нападателите, родителят се обажда на телефон 112 и на адреса идва кола за спешна помощ и полицейски патрул. Докато двамата изясняват какво се е случило, нападателите съумяват да укрият част от материални доказателства.

След това са отведени в столичното 5 районно управление (на МВР), където пишат пояснения за случая. Там бащата е подложен на поредна психическа контузия, откакто е настанен в една стая дружно с нападателите на сина си. След случая потърпевшото момче е настанено в „ Пирогов “ с комоцио, мнжество охлузвания по тялото и огромна прорезна рана на главата.

Бащата също има лицево-челюстни контузии, за което има издадени документи. Случката се разиграва в частната благосъстоятелност на потърпевшите и то в миг, в който се обмисля незабавна смяна на Закона за неизбежната самозащита.


Как ли трябваше да постъпи бащата в този случай, когато пред очите му се прави опит за ликвидиране на сина му? Дали в случай че беше употребявал оръжие, с цел да се отбрани, нямаше той да бъде задържан, тъй като по този начин работи системата.

Интересното е, че мястото на престъплението не е посетено от оперативно-следствена група, която да направи оглед на място, а това дава причина причинителите да се разминат с по-леки санкции. За това закононарушение се планува наказване по член 129. (1) от Наказателен кодекс и гласи, че който аргументи другиму междинна телесна щета, се санкционира с отнемане от независимост до пет години.

Органите на реда, обаче вземат решение да освободят причинителите на побоя, откакто им връчват сигнален протокол.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР