Дългочаканата магистрала Русе - Велико Търново ще се строи с

...
Дългочаканата магистрала Русе - Велико Търново ще се строи с
Коментари Харесай

Магистралата Русе – Велико Търново ще се строи с европари до 2030 г.

Дългочаканата автомагистрала Русе - Велико Търново ще се строи с европейски средства и би трябвало да е подготвена най-късно през 2030 година Това излиза наяве от известие на организация " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Стартирана е публичната поръчка за установяване на реализатори за разработване на механически планове и строителството на първите 75 .6 км от автомагистралата " Русе - Велико Търново " с планирана стойност от 982 .74 млн. лева без Данък добавена стойност , заяви АПИ.

Това значи, че прогнозната стойност на километър автомагистрала е към 15.6 млн. лева с Данък добавена стойност , което е с към 100 000 лева повече по отношение на заделените пари за сектора на автомагистрала " Хемус " сред Велико Търново и п.в. “Буховци “.

Срокът за подаване на офертите е до 21 януари 2021 година , показват от АПИ.

Пътната организация е изпратила документите за пускане на процедурата в Агенцията по публични поръчки. Те към момента не са оповестени в системата за електронни публични поръчки, сподели инспекция на Mediapool. Електронната система за възлагане, въведена с вярата да пресече корупцията, от началото на тази година непрестанно дава проблеми, оплакаха се държавни институции и компании, участващи в търговете.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР