Дълго време не успяха да поставят диагноза на жена със

...
Дълго време не успяха да поставят диагноза на жена със
Коментари Харесай

Млада жена получи инсулт. Лекар: Направи си маникюр - да се разведриш

Дълго време не съумяха да слагат диагноза на жена със мощно главоболие. Пациенката посетила доктор откакто болките ѝ станали все по-продължителни и мъчителни. След обзор при джипи-то ѝ, както и частни прегледи при експерти се открило, че дамата има мигрена.

На Кери-Ан Уол е обяснено, че главоболието ѝ се дължи на напрежение и следродилна меланхолия, в резултат на което получила зашеметяване и световъртеж.

Личният ѝ доктор предписал антидепресанти и ѝ споделил да отиде да си направи маникюр, с цел да се разведри.

В последна сметка резултатите от нуклеарно магнитния резонанс разкриват доказателства за инсулт - кръвен съсирек - в дребния мозък, частта от мозъка, която управлява салдото. Тазли „ дребна детайлност “ по някаква причина убягала на медиците в Портсмут, Англия.

34-годишната Кери-Ан схваща за това, едвам когато е поискала медицинските си проучвания година по-късно. Диагнозата била написана в резултатите от ЯМР.

Оказва се прекомерно късно за нея да стартира лекуване на инсулта и тя продължава да страда от мъчителните признаци, които ѝ пречат да се върне на работа като асистент в кухнята в учебно заведение.

„ Имах възприятието, че ме имат за ненормална. Не съумях да накарам никого да ме вземе на съществено, “ споделя тя.

В последна сметка Кери е диагностицирана с дупка в сърцето, което евентуално е провокирало инсулта. Тя претърпява интервенция през юли 2021 година.

Остин Уилет, основен изпълнителен шеф на благотворителната организация, който спомогнал за събирането на средства за интервенцията сподели: „ Казвали са на Кери-Ан споделя, че е прекомерно млада, с цел да е получила инсулт.

Това е нещо, което чуваме постоянно от общността на младежи, претърпели инсулт, с които работим.

Истории като нейните ни демонстрират какъв брой доста работа към момента би трябвало да свършим, с цел да се противопоставим на неналичието на информираност и неправилните схващания за инсултите при по-младите хора.

Инсултите се случват постоянно при хора от всички възрасти, само че могат да бъдат пропуснати заради неправилна концепция, че инсултите се случват единствено при по-възрастни хора над 65 години. “

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР