Дълго време не намирахме път един към друг. Сега трябва

...
Дълго време не намирахме път един към друг. Сега трябва
Коментари Харесай

Зафиров към левите партии: Трябва да намерим път едни към други в името на България - моментът е исторически

" Дълго време не намирахме път един към различен. Сега би трябвало да го създадем в името на България ". С тези думи се обърна и.ф. ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров към представителите на Политическа партия " Българска социалдемокрация - Евролевица " и ПД " Социалдемократи ", с които през днешния ден организира срещи.
По думите му откакто стартира, процесът ще бъде необратим, тъй като страната ни има потребност от мощно ляво. Според него би трябвало да бъде построен индивид, който да се яви още на идните парламентарни избори, в случай че се стигне до такива.
" Сегашното състояние на лявото у нас, не подхожда на капацитета, който имаме ", акцентира той и напомни, че единствено лявото е показвало по какъв начин обединено може да се оправи с разпад на държавността, какъвто има сега.
" Искам доста ясно да подчертая, че приказваме за явяване в един единен фронт, без разформироване на партии, без ребрандиране - чисти, ясни, открити и равнопоставени съдружни връзки сред независими политически субекти ", безапелационен бе Атанас Зафиров.
Той насочи покана към представителите на двете политически празненство за включване в обединен документ на работна среща в Стара Загора на 26-и юли и дружно явяване на Бузлуджа на 27-и. По думите му този документ ще бъде насочна точка за продължение на диалозите за единна коалиция.
" Генезисът на всички нас е лявата концепция. Нека не забравяме, че нещата, които ни събират, са повече от тези, които ни разделят. Всички би трябвало да смирим своето его и да изведем на лимит проект концепциите ", съобщи Зафиров. Според него единствено по този начин ще бъде попречено да се върне порочният модел на ръководство на страната ни.
Председателят на Политическа партия " Българска социалдемокрация - Евролевица " Александър Томов изрази цялостна взаимност с концепцията за обединяване в ляво. " Пътят до реализирането и не е елементарен, само че би трябвало да се извърви ", сподели той. По думите му е значимо да се обмисли каква да бъде формулата и изрази мнение, че колкото по-широка е тя, толкоз по-добре. Томов прикани да се резервира чуваемостта, която новото управление има и да се градят постоянни връзки.  
Председателят на ПД " Социалдемократи " Елена Новева съобщи, че в случай че всички партии в ляво си вземат поуките, може да се продължи напред, тъй като има потребност от консолидация. По думите ѝ общата цел би трябвало да е едно ляво ръководство, което да върне справедливостта в България. Тя акцентира, че хората са изгубили религия и трябват малко приказки и доста дейности, с цел да повярват още веднъж в лявото.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР