Дълго време Бермудският триъгълник оставаше истинска мистерия за всички, особено

...
Дълго време Бермудският триъгълник оставаше истинска мистерия за всички, особено
Коментари Харесай

Разкрита е загадката на изчезването на пет торпедоносци в Бермудския триъгълник

Дълго време Бермудският триъгълник оставаше същинска тайнственост за всички, изключително що се отнася до авиацията. Територията на Северния Атлантик получи такова име заради обстоятелството, че там изчезнаха голям брой самолети и кораби. В същото време не беше допустимо да се открият следи след изгубването им, оповестяват международните издания.

Най-популярният случай досега се смята изгубването на пет торпедоносци от Военноморски сили на Съединени американски щати и самолета, който по-късно е изпратен в търсене на полет 19.

На 6 декември 1945 година стартира най-мащабното търсене на изчезналия безследно полет 19. Тогава 200 хиляди квадратни благи от Атлантическия океан са били претърсени от 18 кораба и 248 самолета.

Търсенето траяло три дни, само че нищо не било открито. Много специалисти допускат, че на торпедоносците е свършило горивото и вследствие на това те са паднали във водата покрай Дейтона Бийч. Това, което най-вече озадачило специалистите, било, че не можели да намерят нито една останка.

Заслужава да се означи, че самолетите са били водени от лейтенант Тейлър. Той е бил убеден, че се намират в Мексиканския залив. Тейлър почнал да извежда групата самолети в морето, без да регистрира обстоятелството, че не са останали доста ресурси от гориво. Причината за това, съгласно мнозина, е строшен компас, който показвал напълно друга посока от действителната.

През 2017 година авиационният специалист Питър Лефе е декларирал, че е съумял да откри нови данни по отношение на изгубването на полет 19. Лейтенант Тейлър най-вероятно е имал някакви умствени увреждания, защото по време на полета той стартира да се назовава MT-28, а не FT-28.

Ако съчетаем това с неработещ компас, излиза наяве за какво торпедоносците са се изгубили от своя курс. В същото време към момента е мистерия за какво останалата част от екипажа не е направила нищо, с цел да реши казуса и да се върне към заложения курс на полета.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР