Дълго планираното и скъпо съоръжение за изгаряне на РДФ гориво,

...
Дълго планираното и скъпо съоръжение за изгаряне на РДФ гориво,
Коментари Харесай

Провал на софийския инсинератор за горене на смет за 300 млн. лева

Дълго плануваното и скъпо оборудване за изгаряне на РДФ гориво, останало след преработката на боклука на София, се провали. Градът няма да може да се възползва от европейско финансиране поради закъснение. Това стана ясно след изказвания на служебния министър на околната среда и водите Росица Карамфилова и на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. 
" Вече е реалност, че със средства по Оперативна стратегия " Околна среда " планът за финансиране на " Топлофикация София ", с цел да бъде издигната апаратура за изгаряне, няма да се извърши ", призна екоминистърът. Ще се търсят способи за пренасочване на част от средствата, тъй че да бъдат употребявани по предопределение. Общата сума на плана е близо 370 млн. лв. с Данък добавена стойност, като от тях 177 млн. лв. бяха от еврофондовете, а над 192 млн. лв. - от страна на България.
Междувременно и " Топлофикация София " реши да приключи поръчката за избор на компания, която да направи оборудването на територията на Топлоелектрическа централа " София ". Това стана, откакто Върховният административен съд анулира избора на победител в търга и постанови, че към този момент посоченият за реализатор не дава отговор на изискванията и би трябвало да бъде отхвърлен.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР