Дългият спор в управляващата коалиция за изплащането на натрупаните задължения

...
Дългият спор в управляващата коалиция за изплащането на натрупаните задължения
Коментари Харесай

АПИ ще плати 50% от задълженията към пътни фирми

Дългият спор в ръководещата коалиция за изплащането на насъбраните отговорности на страната към компаниите от пътното поддържане завърши с отчасти решение. 

Парламентът одобри 50% от средствата да бъдат изплатени от АПИ, а останалите пари остават под въпрос в очакване на отчет от Министерство на регионалното развитие и Министерството на финансите. 

Причината за забавените заплащания са подозренията за нарушавания при възлагането на съществени поправки, прикривани като настоящи ремонти на пътното платно, при които не се ползват същите гаранции за качество. Има и случаи на контракти сред районни звена на АПИ и пътни компании, при които заложените суми по публичните поръчки са надскочени доста при възлаганите действителни действия.

Казусът породи още през лятото на 2021 година, когато служебният кабинет стартира да ревизира по какъв начин са възлагани поправки и строителни работи при ръководството на ГЕРБ. 

Спирането на парите обаче докара до още повече проблеми с пътната поддръжка и митинги на строителните компании. 

Има Такъв Народ, в чиято квота влиза Министерството на районното развиване, упрекнаха съдружните сътрудници в блокиране на работата на ведомството по политически аргументи поради несъгласието с кандидатурата им за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански. 

За последно тематиката беше разисквана на късен съдружен съвет в понеделник, 18 април, когато е реализиран консенсус за АПИ. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР