Дълги опашки от чакащи се извиха пред една от лабораториите

...
Дълги опашки от чакащи се извиха пред една от лабораториите
Коментари Харесай

Дълги опашки пред лаборатория за изследване на COVID-19 в Бургас

Дълги опашки от чакащи се извиха пред една от лабораториите за проучване на COVID-19 в Бургас.

Причината е, че в днешния неделен ден това е единственият медицински пункт, който работи и прави проби за ковид. Местните чакаха в продължение на няколко часа, с цел да се изследват с антигенен или PCR тест, който да им послужи пред граничните управляващи.

На множеството от хората им следва пътешестване, за отмора в прилежаща Гърция. Страната обаче е сертифицирала една единствена лаборатория в Бургас, чиито проби за COVID-19 се признават на граничните пунктове.

Именно това е повода за образуването на дълги опашки още преди началото на работния ден на здравната лаборатория, която отваря в 7:30 ч. и работи до 13:30 ч.

Освен, че хората чакаха дълго време, с цел да си създадат тест за ковид, по-късно трябваше още веднъж да се наредят на опашка, с цел да вземат резултата от проучването, който е подготвен след 2 часа.

Това провокира всеобщо неодобрение измежду чакащите. От лабораторията оферират и нов тип услуга. Срещу в допълнение възнаграждение на сумата от 13 лева има опция за по-бърз резултат, който е подготвен в границите на 30 минути.

Така повторното редене на опашка може да бъде избегнато, защото хората изчакват вътре в самата лаборатория.

Автор: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР