Дълги години възприемаме грешно ЕС като външно тяло, идеята, че

...
Дълги години възприемаме грешно ЕС като външно тяло, идеята, че
Коментари Харесай

Кючюк: Трябва да си защитаваме българския национален интерес

Дълги години възприемаме неверно Европейски Съюз като външно тяло, концепцията, че нещо се взема решение отвън българския народен взор е неправилна. Това съобщи евродепутатът Илхан Кючюк по Българска национална телевизия.

Той напомни края на предишния мандат на Европейска комисия, когато всички български представители са се обединили против предложенията в пакета " Мобилност ", по тази причина и европейската политика не е външна за България.

Ако желаеме да бъдем ефикасни, би трябвало да създадем механизъм за работа, който да пази българския народен интерес, прикани Кючюк.

По тематиката за участието на Северна Македония в Европейски Съюз Кючюк разяснява, че не може Унгария и Словакия да схващат по-добре проблемите на Западните Балкани от България, откакто ние сме измежду първите, признали тези страни след югорежима. Като основополагащо Кючюк подчертава зачитането на правата на българските жители в Северна Македония.

Ако Северна Македония не промени своята конституция, не виждам съображение отчетът за напредъка на Скопие да бъде гласуван, съобщи Илхан Кючюк.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР