Дългата изолация вкъщи и липсата на контакти с връстниците им

...
Дългата изолация вкъщи и липсата на контакти с връстниците им
Коментари Харесай

Педиатър от Варна: Добре е децата да тръгнат на градина!


Дългата изолираност у дома и неналичието на контакти с връстниците им води до нарушаване на психическото им развиване. Невъзможността да се обезпечи отдалеченост при груповите игри не трябва да буди терзание, разяснява доктор Златева:  " Ще се вземат ограничения по хигиенизиране на пространствата, постоянно миене на ръчичките им, а сега няма никаква заболеваемост, тъй че нямам подозрение за вероятни епидемии в групите. "

Меренето на температура с живачен термометър е по-скоро целесъобразно напътствие на здравното министерство, сподели Златева: " Всякакъв термометър може да бъде употребен на входа на детската градина - безконтактен, живачен и електронен. "

Д-р Златева утвърждава обстоятелството, че отпада условието за здравната записка от персонален доктор при постъпване в детска градина:

" Практиките на някои от персоналните лекари са диференцирани на педиатрични и лечебни, а скупчването на доста пациенти пред кабинетите основава предпоставки за контакти с заболели лица. Затова за момента не е належащо да се вземат бележки. Освен това дългата изолираност сведе до най-малко заболеваемостта от всякакви  остри болести, тъй че децата са здрави. "

Родителите, които желаят децата им да тръгнат на градина, би трябвало да подпишат декларация за осведомено единодушие. С нея те заявяват, че по тяхно предпочитание детето постъпва в градината или яслата. Просветният министър прикани родителите да оставят децата си у дома, в случай че могат, защото пандемията към момента не е отминала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР