Дългът на България се увеличава с най-голямата скорост в историята

...
Дългът на България се увеличава с най-голямата скорост в историята
Коментари Харесай

Николай Василев: Дългът на България се увеличава с бясна скорост!

" Дългът на България се усилва с най-голямата скорост в историята ни ", сподели Николай Василев - някогашен министър на стопанската система, на превоза и вицепремиер.

" Ако държавното управление изкара целия мандат, то самото възнамерява общественият дълг в края на мандата да бъде примерно 52 милиарда лв. ", добави той.

Според него ограниченията не може да се нарекат антиинфлационни.

" Те са проинфлационни дори. Когато държавното управление харчи повече, изключително за обществени разноски, подвига инфлацията, тъй че това въобще не е предмет на спор. Но има две ограничения, които утвърждавам, изясни още Василев.

" Едната е прагът за регистрация по Данък добавена стойност да бъде нараснал от 50 на 100 000 лева, което ще помогне на най-малкия бизнес да се отърве от непотребна бюрокрацията ", счита икономистът.

„ Втората мярка е, че се усилва данъчният заем за работещите родители с деца. Това не е неприятно, въпреки че аз бих предпочел доста по-всеобхватна демографска политика, която да докара освен до дребни стотинки за родителите, което е добре, само че да докара до внезапно повишение на раждаемостта и също по този начин миграционна политика, която да разрешава повече българи да остават в България и да се връщат “, сподели още Василев.

По думите му 0% Данък добавена стойност за хляба няма да се отрази в крайната цена за потребителите, а може да докара до злоупотреби, както и да породи предпочитание и в други браншове да се желае сходно нещо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР