Дълга опашка от товарни автомобили се е натрупала на ГКПП

...
Дълга опашка от товарни автомобили се е натрупала на ГКПП
Коментари Харесай

10-километрова опашка от тирове на границата, Турция обвинява България

Дълга опашка от товарни коли се е натрупала на Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли/Лесово от турска страна. Анадолската организация осведоми, че опашката от чакащи тирове е достигнала към 10 км по пътя към пункта.

" Натрупването на тировете е заради невъзможността на българския граничен пункт да реагира на интензивния трафик на товарните коли вследствие на повишения размер на турския експорт. Около 400 тира в продължение на доста часове са на пътя в очакване да преминат на българската митница ", показва Анадолската организация.

В кореспонденцията водачи на турски тирове се оплакват от дългото очакване и упорстват от управляващите да бъдат позволени проблемите, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Българската митница на Лесово не работи добре, обработването става доста постепенно, заради което се натрупват дълги опашки, принудени сме всяка седмица да чакаме по 20 и повече часове пред българската митница ", споделя турски водач пред организацията.

Друг водач показва, че " за разлика от преди, когато трафикът е намалявал при зимни условия, заради нарастването на износа на Турция в този момент трафикът е изключително натоварен, само че българската страна не се преценява с това ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР