Дълга опашка от товарни автомобили се е натрупала на ГКПП

...
Дълга опашка от товарни автомобили се е натрупала на ГКПП
Коментари Харесай

Десеткилометрова опашка от тирове в Турция на границата с България

Дълга опашка от товарни коли се е натрупала на Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли/Лесово от турска страна. Анадолската организация осведоми, че опашката от чакащи тирове е достигнала към 10 км по пътя към пункта.

"Натрупването на тировете е заради невъзможността на българския граничен пункт да реагира на интензивния трафик на товарните коли вследствие на повишения размер на турския експорт. Около 400 тира в продължение на доста часове са на пътя в очакване да преминат на българската митница ", показва Анадолската организация.

В кореспонденцията водачи на турски тирове се оплакват от дългото очакване и упорстват от управляващите да бъдат позволени проблемите.

"Българската митница на Лесово не работи добре, обработването става доста постепенно, заради което се натрупват дълги опашки, принудени сме всяка седмица да чакаме по 20 и повече часове пред българската митница ", споделя турски водач пред организацията.

Друг водач показва, че "за разлика от преди, когато трафикът е намалявал при зимни условия, заради нарастването на износа на Турция в този момент трафикът е изключително натоварен, само че българската страна не се преценява с това ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР