Дълг на нашето поколение е да застанем на страната на

...
Дълг на нашето поколение е да застанем на страната на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Наш дълг е да застанем на страната на Украйна

Дълг на нашето потомство е да застанем на страната на Украйна, тъй като тя се бори да дефинира своето бъдеще. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя сподели, че на Украйна би трябвало да бъде оказана политическа, икономическа и военна помощ, тъй като украинците „ носят Европа в сърцето и в мозъка си “.

Фон дер Лайен прикани европейските жители за единение и увереност и съобщи: „ Всички сме изправени пред тестване през днешния ден от войната на Русия против Украйна, от шантажа, който Русия прави посредством силата, само че би трябвало да сме решителни и единни. Всеки от нас е част от съпротивата и отбраната на нашето бъдеще ”.

Председателят на Европейска комисия изрази убеденост, че във войната, оповестена от Русия против Украйна, демокрацията още веднъж ще победи, само че предизвести, че „ мнозина в Европа подцениха заканите отвън и вътре в границите ни “, тъй като след 70 години непрекъсната народна власт „ доста от нас повярвахме, че ще продължим със свободата и мирното съдействие и приехме демокрацията за даденост “.

Тя акцентира, че демокрацията не се движи по права линия, а има и обрати, по тази причина е „ наш дълг да защитим демокрацията от съветския шантаж и авторитаризма, наш дълг е да укрепим всички демокрации “.

Фон дер Лайен отхвърли възраженията против кандидатурата на Украйна за участие в Европейски Съюз с аргумента, че демокрацията ѝ е прекомерно млада и сподели, че за няколко години тя е направила доста промени, като същото се отнася и до страните от Западните Балкани, както и за Грузия. „ Вятърът на смяната вее на нашия континент “, съобщи ръководителят на Европейска комисия, представена от Българска телеграфна агенция.

В словото си тя засегна и слабостите вътре в Европейски Съюз и сподели, че расизмът и антисемитизмът още не са изкоренени, а закани съставляват още незачитането на правовата страна и независимостта на правораздаването, както и сериозните безпокойства от корупцията. Фон дер Лайен приказва и за новите закани като дезинформацията, намесата в изборите и хакерските атаки.

„ Демокрацията може да успее, в случай че сме единни “, сподели ръководителят на Европейска комисия и уточни, че тя се популяризира и в страни, които досега не са я познавали, тъй като има способността да въодушевява. Конкретно тя се спря на милионите ирански дами, които се борят за свободата си, за ценене и за тъждество в своите права.

Що се отнася до вложенията и енергийната взаимозависимост от Китай и Русия, които подкопават суверенитета на страните, тя означи, че Европейски Съюз възнамерява нова стратегия за вложения в енергетиката и дигитализацията.

Фон дер Лайен означи още, че би трябвало да сложим идните генерации в центъра на дейностите си, като загатна по-конкретно битката с климатичните промени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР