Далечe от брега. Далече от хората. Далече от пандемията. Речните

...
Коментари Харесай

По реката няма вируси

Далечe от брега. Далече от хората. Далече от пандемията. Речните транспорти на товари и корабите с по 5-6 души екипаж останаха едни от дребното неразболели се от COVID-19. През предходната пролет стотици камиони останаха по границите на Европа или под обсада на територията на парализирани от страха страни.

От русенските речни компании, занимаващи се с карго, обаче разясняват, че равнището на техния бизнес не е потънало надолу през 2020 година Нещо повече - речният превоз има капацитет да притегля нови клиенти. Не единствено тъй като дава отговор на зелените транспортни политики на Европейския съюз. Но и като добра опция на автомобилния, който става все по-скъп и все по-рисков, откакто европейските граници демонстрираха, че от време на време може и да се затварят.

Губещи, несъмнено, има и по реката, като съществено пострадаха круизните транспорти, сходно на морските. С круизи по Дунава се занимава компанията " Дунав турс ".

Нарастването на ролята на транспортите по Дунав обаче няма по какъв начин да се случи без някои усъвършенствания на плавателния капацитет на реката, което е измежду дългогодишните проблеми на всички превозвачи, и уеднаквяването на някои административни условия.
Колко надълбоко е на Дунава
Една добра година демонстрира отчетът за активността на " Пристанищен комплекс - Русе ". Товарооборотът за 2020 година възлиза на 521 хиляди тона, това е нарастване с 36 хиляди тона, или растеж със 7% спрямо 2019 година

Вносът генерира значителен дял в общия товарооборот. За 2019 година той е 64%, а за 2020 година - 48%. Въпреки към този момент трайно редуцираните размери въглищата заемат 5% от него. Следващата най-голяма група товари " импорт " са металите - формиращи близо 17%. Около 33 на 100 са зърнените храни и фуражи. Опакованите и насипните химикали и торове - 31 хиляди тона, или 12% от вноса, насипната глина - 15% със своите 38 хиляди тона, а коксът - 5 на 100 от вноса. В износа доста основна част образуват зърнените храни (10%) и металите (70%).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР