„Далече е времето, в което тази вълна ще отшуми. Дори

...
„Далече е времето, в което тази вълна ще отшуми. Дори
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Броят на новозаразените следва нашето поведение

„ Далече е времето, в което тази вълна ще отшуми. Дори и да се резервира едно гладко понижаване на случаите, ще отнеме два-три месеца, до момента в който сме в тази вълна “. Това сподели в ефира на bTV проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

„ Едва ли обаче ще бъде отмерено това намаляване. Броят на новозаразените следва нашето държание. Колкото по-дисциплинирани сме и повече осъзнаваме нуждата да съблюдаваме отдалеченост, да носим маски на публичните места и най-много да се имунизираме, толкоз повече ще допринесем за понижаване на случаите “, счита тя. Според нея има смисъл от зелените документи, тъй като посредством тях са се наложили някои ограничавания и точно те са довели до понижаване на случаите.

По думите ѝ последваща вълна ще бъде обусловена от сериозна разновидност на вируса, която ще завари популацията незадоволително имунно квалифицирано.

„ Ще боледуват тези, които в случай че са преболедували, не са си създали съответната бустерна доза шест-седем, най-късно осем месеца след преболедувалите, както и имунизираните, които в границите на до осем месеца след имунизацията не са си я сложили “, изясни Христова.

„ Имунитетът и при имунизиране, и при преболедуване понижава. Но разчитайки на науката, знаем какво да създадем – а точно една доза “, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР