Далеч от фронтовата линия, украинци се борят за каузата на

...
Далеч от фронтовата линия, украинци се борят за каузата на
Коментари Харесай

12 украински стартъпа на технологичното изложение в Лас Вегас

Далеч от фронтовата линия, украинци се борят за идеята на страната си, без военни средства. 

12 украински стартъпа вземат участие в тазгодишното софтуерно ревю в Лас Вегас. Въпреки войната, те са съумели да запазят нормалния си бизнес метод. Сред новаторските хрумвания е производството на хартия от паднали листа.   

 
Използваме паднали листа, взимаме ги от улици и паркове, с цел да произвеждаме най-устойчивата хартия в света, без да сечем дървета. Това решение има и няколко други характерности. На първо място, въглеродните излъчвания са със 78% по-малко спрямо обичайното произвеждане на хартия. "
Александър Соболенко, съосновател на ReLeaf 

Малките компании в Украйна трябваше да се приспособяват към изискванията на война. Този бизнесмен, чиято компания създава артикули от наслойка от кафе, споделя, че са решени да продължат. 

 
Украинците са прозападно настроени, европейци. Имаме новаторски хрумвания, доста стартъпи – преди войната и сега. Да, военните се бият, украинският бизнес работи, стартъпите се развиват, тъй че всеки си прави работата.
Назар Трохимчук, създател на Rekava 

Фонд, който подкрепя украински компании, се е свързал със 160 стартъпи за присъединяване в събитието в Лас Вегас. Някои от тях са били принудени да се реалокират поради войната, само че към този момент никой от тях не е прекратил бизнеса си. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР