Дълбоко вярвам, че успелите хора са тези, които трябва да

...
Дълбоко вярвам, че успелите хора са тези, които трябва да
Коментари Харесай

Кандидат-кметът на София: Имал съм и други политически предложения, но сега чувствам, че мога да бъда полезен


Дълбоко имам вяра, че съумелите хора са тези, които би трябвало да се връщат към обществото. Идват моменти, когато би трябвало да направиш този избор – дали да стоиш в профил, да гледаш какво се случва и да си неудовлетворен, или просто да направиш нещо по въпроса, когато имаш тази опция. Това съобщи в първото си телевизионно изявление претендентът за кмет на София Васил Терзиев, повдигнат от ПП-ДБ и „ Спаси София ”.

Терзиев, който през 2014 година продаде IT компанията си „ Телерик “ на американската „ Progress “ за 262,5 млн. $, не сподели с какъв брой пари разполага. Но даде обещание, че в случай че стане кмет, няма да краде от софиянци. „ Няма да изляза по-богат от активността ми в общината. Ще послужвам почтено и почтено. От един миг нататък парите нямат значение. Ако в този момент се усещам богат, то е с приятелите и съидейниците, които имам “, сподели пред Нова ТВ кандидатът за нов кмет на столицата.

Васил Терзиев изрично осъди ролята на Държавна сигурност в близката история на България. Темата стана настояща, откакто се обясни, че предприемачът ще бъде съперник на ГЕРБ-СДС на идния локален избор. В общественото пространство бе изнесена информация, че неговият дядо, татко, чичо и братът на дядо му са били висши офицери в комунистическите секрети служби. Вчера депутатът от ГЕРБ-СДС Румен Христов назова кандидатурата на Терзиев „ тъмночервена “.

Стореното от Държавна сигурност е извънредно закононарушение, да заличиш живота на десетки хиляди хора. Категоричен съм, че времената на Държавна сигурност не трябва в никакъв случай да се повтарят. Това е огромен грях, чиито плодове през днешния ден ние берем. Това, че имаме толкоз обезверени хора. Затова не мога да приема, че през днешния ден с лека ръка хора приказват още веднъж за Народен съд, че би трябвало да се разстрелват българи. Смятам, че с делата ми съм посочил в какво имам вяра – в свободни, можещи и мислещи хора. За себе си и за децата си – не желая да живеем повече в автократичен режим “, съобщи Терзиев в първото си изявление след номинацията.

Кандидатът за столичен кмет изясни, че главен приоритет в неговата активност ще бъде образованието. „ Много е значимо децата ни да прекарват времето си в хубава среда, освен в самите учебни заведения, само че и към тях. Ако има едно доста добре уредено място в квартала, това би трябвало да е учебното заведение. До него би трябвало да стига хубава улица с тротоари, към него да има градинки, където и майките да се усещат добре. В момента в София хубави учебни заведения са 90-то и 95-то, където шефовете са положили доста старания. Добрите образци би трябвало да се мултиплицират “, съобщи Васил Терзиев.

Според десния претендент огромните проблеми на София са намаляването на зелените пространства и презастрояването, мръсният въздух, неналичието на паркоместа и тук-там в детските градини.„ Нужни са повече монтажни паркинги и промени в зонирането. Не желаеме да спрем строителството, само че желаеме да се строи интелигентно и по метод, по който не се нарушава качеството на живот на хората в региона “, сподели той.

„ Трудно ми е да приема, че може да се построят 15 много огромни здания на една улица за една година и не можем да построим 50 детски градини в цяла София за 4 години, които костват стотина милиона “, разяснява Терзиев. И добави, че за 1 година казусът с местата в детските градини не може да се реши, само че за 4 – може.

Терзиев призна, че към този момент са му предложили да бъде и министър. „ Предлагали са ми да бъде и министър за нещата, от които разбирам – стопанска система, нововъведения. Не съм приел, тъй като не съм считал, че мога да бъде толкоз потребен, колкото в дадения миг. Сега имаше потребност да намерим път да обединим всички тези обединения “, сподели той, имайки поради Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София “.

„ Сега имаше потребност да намерим път да обединим всички тези обединения, с цел да имаме най-хубави шансове да спечелим София и да я управляваме качествено ”, изясни претендентът за кмет.

За бъдещето на София: „ Ние си представяме да има повече старания да се резервира зеленината на кварталите, да се облагородят зелените площи, да се нападна презастрояването и да бъде решен казусът с паркингите ”, сподели Терзиев. Кандидат-кметът се разгласи за интелигентно строителство, за да не се нарушава комфортът на живущите в даден регион. „ Спиране на безредното строителство и съблюдаване на стандартите ”, добави той. Във връзка с трафика ще се мисли за промени в зонирането.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР