Дълбоко сме убедени и можете да разчитате на нас, че

...
Дълбоко сме убедени и можете да разчитате на нас, че
Коментари Харесай

ЕК ще продължи да убеждава Австрия да ни пусне изцяло в Шенген

Дълбоко сме уверени и можете да разчитате на нас, че ще продължим да укрепваме границите на Европейския съюз и да убеждаваме Австрия, че България и Румъния са постигнали нужното, с цел да бъдат напълно в Шенген. Това съобщи на конференция ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя акцентира, че ЕК от години е уверена, че България и Румъния са подготвени за Шенген.

Според нея е било потребно, че в последните месеци е имало няколко плана, финансирани от Европейски Съюз, за подсилване на границите на двете страни.

 
Фон дер Лайен уточни, че са били предприети задачи за инспекция, които са довели до първата стъпка за убеждаването на Австрия да отпаднат инспекциите по морските и въздушните граници.

Припомняме, на 30 декември предходната година Съветът на Европейски Съюз единомислещо реши да премахне инспекциите по вътрешните водни и въздушни граници за българските и румънските жители, считано от 31 март. В мощ остава единствено контролът по сухоземните граници. Съветът обаче посочи, че следва в бъдеще да бъде взето решение и по този въпрос.

Австрия беше единствената страна в Европейски Съюз, която беше против отпадането на всички граници засега, като Европейска комисия прикани за позитивно решение и по този въпрос " в рационален период ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР