Дълбоко съм притеснен от публикациите в Twitter, популяризиращи биткойн, и

...
Дълбоко съм притеснен от публикациите в Twitter, популяризиращи биткойн, и
Коментари Харесай

Шефът на европейски финтех гигант притеснен от свободата на словото за биткойн в Twitter

Дълбоко съм обезпокоен от изявленията в Twitter, популяризиращи биткойн, и считам, регулаторите би трябвало да подхващат дейности, с цел да защитят хората от евентуални загуби. Това съобщи пред Си Ен Би Си основният изпълнителен шеф на европейския финтех колос Klarna Себастиан Семятковски.

Семятковски споделя, че въпреки криптовалута да е „ забавна технология “, той се опасява, че изявленията в Twitter могат да накарат хората да купуват биткойн без да мислят за рисковете, които вървят ръка за ръка с тази инвестиция.

„ Ако отида в Twitter и потърся нещо за биткойн, намирам хора, които пишат: „ Купете в този момент, или ще пропуснете най-голямата опция в живота си “. Ако напиша същото за акциите на Klarna ще бъда санкциониран или ще се озова в пандиза. Много съм сюрпризиран, че регулаторите не преследват тези детайли “, разяснява той.

През последните 12 месеца биткойна нарастна с над 400%, като към 15:30 часа българско време той се разменяше за 51 489,58 $. Според някои анализатори внезапният скок на цената на криптовалутата припомня за ралито от 2017 година, когато тя доближи близо 20 хиляди $, а през идната година се срина с 80%.

Привържениците на биткойна обаче са безапелационни, че обстановката в този момент е друга, защото криптовалутата се радва на институционален интерес, в това число и от компании като Tesla. Самият Илон Мъск не един път е разгласява постове в Twitter по отношение на разнообразни криптовалути, като постоянно тези изявления водят до внезапен скок в цените им.

„ Хубаво е, че можем да вкарваме нови финансови артикули. Те обаче би трябвало да следват общоприетите регулации и някои би трябвало да следи за тяхното съблюдаване, защото в противоположен случаи голям брой консуматори ще изгубят доста пари. За страдание сега се случва тъкмо това “, сподели Семятковски.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР