2100-годишна обувка на дете работещо, открита в солна мина в Австрия, снимки показват

...
Дълбоко под земята, древно дете, работещо в солна мина. Може
Коментари Харесай

Дълбоко под земята, древно дете, работещо в солна мина. Може би работата им е била да изгребват изхвърлени камъни. Или може би са изнесли ценни материали на повърхността. Може би са имали съвсем друга работа.

Единствената следа, която оставиха след себе си, беше обувка на 2100 години.

Археолозите разкопаваха тунел на солна мина от желязната епоха в Дюрнберг , Австрия, когато намериха обувката на детето, според съобщение за новини от Германския минен музей от 31 август.

Малката обувка беше невероятно добре запазена, фото шоу. Износеният кафяв материал е отворен в центъра с поредица от U-образни куки. Изглежда почти като модерен балетен чехъл.

Обувката все още имаше остатъци от ленени или ленени връзки, се казва в съобщението. Въз основа на модела и дизайна на връзките, археолозите идентифицираха обувките като произведени през втори век пр.н.е.

Археолозите казаха, че обувката приблизително съответства на съвременна европейска обувка с размер 30. В размерите в САЩ това варира от 11 до 12 детски размер обувки, според таблиците за преобразуване от Kiwi Sizing и SizeGuide.net. Въпреки че тези модерни размери обикновено се носят от 5-годишни до 6-годишни деца, археолозите не са посочили възрастта на детето миньор.

По време на предишни разкопки в солната мина Дюрнберг археолозите откриха няколко кожени обувки, се казва в съобщението. И все пак детските обувки се считат за специални находки, защото доказват, че децата от желязната епоха са присъствали под земята.

Близо до обувката в тунела Георгенберг археолозите откриха половината от дървено острие на лопата и малко козина с връзки. Материалът вероятно е бил част от кожена качулка, се казва в съобщението. Археолозите не уточняват дали и как тези артефакти са били свързани с обувката.

Органичният материал – като тези, използвани в качулката на обувката и козината – обикновено се разлага с времето, каза главният археолог Томас Стоелнер в съобщението. В мината Дюрнберг естественият консервиращ ефект на солта помага за спасяването на артефакти от тъкани, които обикновено не оцеляват в други среди.

Разкопките в тунела Георгенберг са част от дългосрочен изследователски проект в Дюрнберг, се казва в изданието. Археолозите ще продължат разкопките в солната мина, за да разберат по-добре хората от желязната епоха, които някога са работили там.

Дюрнберг е на около 290 мили западно от Виена и по протежение на австрийско-германската граница.

Google Translate беше използван за превод на съобщението за новини от Германския минен музей.

Топящият се лед разкрива останки от лов на северни елени преди 1500 години в Норвегия, снимки показват

1100-годишен нос украшение, открито в Мексико, е имало специално предназначение, казват експерти. Вижте го

Мистериозни стоманени листове, намерени в Тихия океан, са изиграли роля във Втората световна война, казва проучването

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР