„Дълбоко обезпокоително“: Децата са подмамени да споделят изрични изображения, докато случаите на „сексуално изнудване“ нарастват

...
Онлайн жертви пишат на технологичните шефовеМинистърът по сигурността Том Тугендхат
Коментари Харесай

Онлайн жертви пишат на технологичните шефове

Министърът по сигурността Том Тугендхат каза: „Ние работим в тясно сътрудничество с IWF и международни партньори и инвестираме в нови възможности за подобряване на реакцията на правоприлагащите органи на тази конкретна заплаха. Но ние също се нуждаем от технологични компании, които да дадат своя принос."

Министърът каза, че е писал на шефа на Meta Марк Зукърбърг относно "дълбоко тревожната" статистика, тъй като насилниците често се насочват към своите жертви в социалните медийни платформи.

Той каза, че е призовал Зукеберг да „гарантира безопасността на децата, като същевременно внедрява криптиране от край до край в Instagram Direct и Facebook Messenger“.

Прочетете повече:
Онлайн престъпленията за сексуален контакт с деца достигнаха рекорд
Опечалените родители изискват достъп до съдържание, на което децата са били изложени

„Значително безпокойство“

Главният изпълнителен директор на IWF Сузи Харгрийвс OBE каза: „Шокиращо е да се види, че повече деца са цинично насочени по този начин от манипулативни насилници онлайн.

„Изнудването е сериозно престъпление и въпрос за полицията и децата или възрастните, които станат жертва на този вид злоупотреба, трябва да се свържат с местните органи на реда."

Благотворителната организация каза, че освен че нарушителите понякога успяват в опитите си да измъкнат пари от жертвите, емоционалното въздействие на практиката може да накара децата да се самонаранят и да посегнат на живота си.

Иън Кричли, ръководител на Съвета на националните полицейски началници за разследвания за защита на деца и насилие, каза: „Тези данни са дълбоко смущаващи ; което показва значително нарастване на ужасяващия и циничен начин, по който престъпниците се стремят да печелят пари от малтретиране и принуда, без да се замислят за доживотната вреда, която причинява на тези деца и млади хора."

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Уенди Харт, заместник-директор по сексуалното малтретиране на деца в Националната агенция за борба с престъпността (NCA), каза, че е наблюдавано увеличение на случаите на сексуално изнудване и това е „важен въпрос загриженост".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР