Дълбоки дупки, спукани гуми и щети за няколкостотин лева. За

...
Дълбоки дупки, спукани гуми и щети за няколкостотин лева. За
Коментари Харесай

Дупки по временното трасе на бъдещата АМ „Европа“

Дълбоки дупки, спукани гуми и вреди за няколкостотин лв.. За това алармираха водачи, минали по краткотрайното трасе на бъдещата автомагистрала „ Европа “.

6 километра преди граничния пункт „ Калотина “. Множество са дупките на краткотрайната права. На 3 януари Матей Матеев пада в тях, до момента в който пътува за Австрия, където е студент.

„ Спазвайки ограничаването от 30 километра в час, пробвайки се да избегна няколко дупки на платното за придвижване, най-после влязох в една от тях, което аргументи трайно увреждане на една от моите гуми на автомобила ми и на едната джанта “, изяснява пред БТВ той.

Снима паднали знаци и липса на маркировка. Ремонтът му коства 400 лева Подава и тъжба до пътната организация.

Три дни след сигнала, на пътя към момента има дупки. С помощта на ролетка излиза наяве, че една от тях е с дълбочина към 11 см. И макар че е запълнена с камъни, острите й ръбове не престават да пукат гумите на водачите.

Като на Шефкет, който е на пътя повече от 5 часа.

„ Големи, доста огромни дупки, не ги видях. Спуках две гуми “, споделя той. Разцепва и две джанти. За да се прибере в Белгия, ще заплати 2 000 лв..

Според пътната организация една от аргументите за случаите е неспазване на ограничаването от 30 километра в час.

„ В момента кърпят пътя и на следващия ден всичките тези дупки ще бъдат изкърпени. Няма да е доста продължително, в случай че минете след 2 седмици, евентуално ще има нови отворили се дупки “, отбелязва инж. Иван Досев - член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Шофьорите могат да търсят правата си по правосъден път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР