Далай Лама XIV заяви по време на духовно учение в

...
Далай Лама XIV заяви по време на духовно учение в
Коментари Харесай

Далай Лама разкри тайната как човек да спре само да се тревожи и да започне наистина да живее

Далай Лама XIV съобщи по време на духовно обучение в Рига за будисти от Русия и страните от Балтийския район, че щастието на всеки човек не зависи от осъществените стремежи, а от " покоя на мозъка ", който може да бъде доближат с помощта на състраданието и алтруизма.

" Човек, който е учтив в полезностите на материалистичната система, ще желае от ден на ден и повече. Неконтролираните стремежи унищожават и индивида, и заобикалящата го среда, и това на никого не носи благополучие. Щастието идва, когато мозъкът е спокоен и когато мир царува в душата. Затова е значимо да упражнявате вашия разум ", сподели духовният водач, представен от международни медии.

По думите на Далай Лама отрицателните страсти, като завистта, злината и желанието за конкуренция, " носят със себе си страдалчество ".
По-рано Далай Лама разяснява Световното състезание по футбол, което сега се организира в Русия. Той означи, че най-хубавият метод към сходни съревнование е да се покаже най-хубавият резултат, само че без да се вреди на съперника.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР