Далай Лама се извини заради видео, на което се вижда

...
Далай Лама се извини заради видео, на което се вижда
Коментари Харесай

Далай Лама се извини, след като поиска от дете да смуче езика му

Далай Лама се извини поради видео, на което се вижда по какъв начин пита момче дали желае да смуче езика му, оповестява Би Би Си.

От офиса на тибетския нравствен лидер показват, че той желае да се извини на детето и фамилията му " за болката, която думите му може да са предизвикали ".

Във видеоклипа се вижда и по какъв начин 87-годишният Далай Лама целува детето по устните.

" Негово светейшество постоянно нервира хората, които среща, по почтен и шеговит метод, даже обществено и пред камери. Той съжалява за случая ", показаха от кабинета му.

Кадрите провокираха остри рецензии, като доста консуматори на обществените мрежи ги дефинираха като несъответствуващи и смущаващи.

Инцидентът е от 28 февруари в храма на Далай Лама в Дарамшала по време на негова среща с към 120 студенти, които са приключили стратегия за образование, проведена от M3M Foundation - филантропското звено на компанията за недвижими парцели M3M Group.

Фондацията качи фотоси от събитието в обществените мрежи през март, като на една от тях се вижда по какъв начин Далай Лама прегръща момчето от скандалното видео.

В клипа се вижда по какъв начин момчето пита дали може да прегърне Далай Лама. Духовният лидер показва бузата си с думите " първо тук ", след което момчето го целува и го прегръща.

Докато държи ръката на детето, Далай Лама показва към устните си и добавя " Мисля, че и тук ", като целува момчето по устните.

След това водачът опира челото си в това на детето и изплезва език с думите " и смучи езика ми ". Някои от присъстващите се разсмиват, а момчето също се изплезва и се отдръпва малко, както прави и Далай Лама.

Следват още обятия и духовният лидер приказва на момчето още известно време, като му заръчва да се учи от " положителните човешки същества, които основават мир и благополучие ".

Изплезеният език може да бъде форма на привет в Тибет.

Далай Лама живее в заточение в Индия, откогато бяга от Тибет през 1959 година след въстание против китайското ръководство там.

През 2019 година офисът на Далай Лама още веднъж сервира опрощение, откакто духовният лидер съобщи в изявление, че всяка бъдеща жена Далай Лама би трябвало да бъде " привлекателна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР