Дълъг и натоварен (в каквички) работен ден очаква днес новото

...
Дълъг и натоварен (в каквички) работен ден очаква днес новото
Коментари Харесай

Парламентът ще гласува оставката на Бориславова и почивка за Рамазан

Дълъг и претрупан (в каквички) работен ден чака през днешния ден новото Народно заседание. След цяла седмица застой, през вчерашния ден то си избра ръководител, а през днешния ден се чака да гласоподава една оставка, да одобри официално решение да сътвори комисия за правене на правилника за работата си и най-после - друго решение - да се разпусне в един почивен ден на следващия ден.

Това излиза наяве от оповестения за деня дневен ред за работата на депутатите.

Бориславова стана депутат, след което изненадващо разгласи, че се отхвърля от извоюваното място с претекста, че ще се отдаде на акцията за идните тази есен локални избори в родния си град София. Миналия уикенд тя и годеникът й Мирослав Иванов (също депутат) оповестиха, че чакат бебе. Не стана ясно за какво Бориславова не се е възползвала от периода, посочен от Централната изборна комисия, в който новоизбран народен представител може да се откаже, а се закле като депутат на първото съвещания на 49-ото Народно събрание, като в същия ден подава и заявката си за овакантяване. Народен фаворит се освобождава с гласоподаване в зала.
Почивка за Рамазан
Вчера председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изненадващо предложи Народното събрание да се разпусне в един ден отмора - в петък. Мотивът - тогава завършва свещеният за мюсюлманите празник Рамазан байрам. Карадайъ се стимулира и с това, че огромна част от парламентарната група на Движението няма да пристигна на работа в този ден. Групата се състои от 36 души, като не всички от тях са мюсюлмани. Досега Народното събрание не е взимал сходно преднамерено решение. То беше подадено още през вчерашния ден в деловодството от Карадайъ и група народни представители и разпределено за дневния ред през днешния ден.

Предложението пристигна в подтекста на гласуваната през вчерашния ден от Народно събрание анулация на Великденската почивка на депутатите. Тя е закрепена в правилника, който от през вчерашния ден към този момент е в действие след особено решение и е използван до правенето на нов. Ваканцията според него е 10 дни, считано от Велики петък (миналия петък), в това число. Така на процедура депутатите си икономисаха единствено утрешния работен ден. Още през вчерашния ден народни представители от ГЕРБ и " Продължаваме промяната " разясниха импровизирано, че групите им ще поддържат предлагането на Движението. Ако през днешния ден не са трансформирали желанието си, това значи, че болшинство ще има и 21 април въпреки всичко ще е почивен за новото Народно заседание.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР